56-47

Datum: woensdag 9 december 2015 · 19:30

U24 wint van Rotterdam

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft het midweekse treffen tegen nummer twee Rotterdam Basketbal in winst om weten te zetten: 56-47. Bij de rust stonden de bezoekers uit Rotterdam nog op een 26-30 voorsprong. Een 11-0 run aan het begin van de tweede helft zorgde voor een 37-30 voorsprong voor de Leidse ploeg. Deze voordelige marge gaven de Leidenaren niet meer weg. Zorg en Zekerheid Leiden blijft hierdoor ongeslagen aan kop staan van de DTL.

De thuisploeg begon goed en nam na vijf minuten spelen een 12-5 voorsprong. Daarna kwam Rotterdam beter in de wedstrijd, al stond de Leidse ploeg aan het eind van het eerste kwart nog aan de goede kant van de score: 18-15.

In het tweede kwart was Rotterdam Basketbal duidelijk de betere partij. De ploeg was feller dan Leiden, dat moeilijk tot scoren kwam. Rotterdam Basketbal kon aan de andere kant een aantal keer via transitie wel eenvoudig scoren. Met rust gingen de bezoekers dan ook met een 26-30 voorsprong de kleedkamer in.

Zorg en Zekerheid Leiden kwam goed uit de kleedkamer. Een 11-0 run zorgde voor 37-30. Daarna ging het echter weer moeizaam en aan het eind van het kwart stond het 41-39. In het vierde kwart liep de thuisploeg weer weg naar een grotere voorsprong: 51-41. Heel even kwam Rotterdam Basketbal nog terug tot 51-47, maar verder liet Leiden het niet komen. De thuisploeg won uiteindelijk met 56-47.

“Aanvallend gaat het de laatste tijd wat stroef, maar verdedigend blijven we in staat om ploegen op een lage score te houden”, stelde coach Richard den Os vast. “Hierdoor kunnen wij dit soort wedstrijden winnen. Rotterdam Basketbal heeft een goede ploeg en was zeker niet minder vandaag. Ik denk dat wij het op de rebound winnen. Wij pakken 50 rebounds, waarvan 25 aanvallend. Zij 29 waarvan 7 aanvallend. Daardoor krijgen we gewoon meer schoten dan de tegenstander.”

Zondag 13 december speelt het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden alweer thuis. Dan is om 18.00 uur BS Weert te gast in de Vijf Meihal.