76-83

Datum: zondag 13 december 2015 · 18:00

U24 verliest van Weert

Voor het eerste dit seizoen moest het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden een nederlaag slikken. Zonder de geblesseerde Siem Willems, Bas Nelemans en Adeola Morren was het sterke Weert te goed voor de Leidse ploeg: 76-83.

Weert begon beter aan de wedstrijd en nam gelijk een 5-12 voorsprong. Leiden kwam bij 12-12 weer op gelijke hoogte, maar keek aan het eind van de eerste periode weer tegen een 14-18 achterstand aan. Ook het tweede kwart was eerst voor Weert dat weer weg liep naar 20-27. Via een 9-0 run pakte Zorg en Zekerheid Leiden echter de leiding: 29-27. Op dat moment maakte Leratho Biekman zijn derde persoonlijke fout en moest naar de kant, terwijl de andere grote man Jelle van Heijningen ook al met drie fouten aan de kant zat. De laatste minuten van het tweede kwart gingen gelijk op. Een driepunter bracht de bezoekers vlak voor rust weer op voorsprong: 39-41.

In de tweede helft nam Weert gelijk een grotere voorsprong die aan het eind van het derde kwart zeven punten bedroeg: 57-64. Ook nu weer vocht de Leidse ploeg zich terug in de wedstrijd, 63-66. Toen Biekman met vijf fouten naar de kant ging en Weert een 72-79 voorsprong nam met nog 1.24 minuut te gaan, leek de wedstrijd gespeeld, maar via een driepunter van Floris Versteeg en een vrije worp van Calvin Poulina werd het nog 76-79. In de slotfase was Weert echter weer net iets slimmer en won het verdiend met 76-83.

Ondanks het verlies was coach Richard den Os niet ontevreden. “We missen drie belangrijke spelers en Weert in deze samenstelling heeft gewoon een sterke ploeg die vandaag net iets slimmer en beter was. Wij liepen eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Dit soort wedstrijden is nuttig voor de jongens die nog heel veel moeten leren. Ik moet ook een compliment maken aan Floris Versteeg (30 punten) en Jan Driessen. Zonder de drie geblesseerde spelers moeten ze tegen deze tegenstander toch het team op sleeptouw nemen, maar ze hebben momenteel ook een grotere rol hebben bij het eerste team. Dit was hun vijfde wedstrijd in acht dagen. Naast deze jongens is het goed om te zien welke stappen de 17-jarige Marijn Ververs maakt op de point guard positie.”

Vrijdag speelt het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden de laatste wedstrijd van 2015. In Zwolle moet de ploeg dan aantreden tegen Landstede Basketbal.