80-54

Datum: vrijdag 18 december 2015 · 19:00
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

Gehavend U24 kansloos in Zwolle

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden verloor afgelopen vrijdag de tweede wedstrijd op rij. Zonder Bas Nelemans, Adeola Morren, Floris Versteeg en Josy Helena werd het Leidse team in de tweede helft volledig weggespeeld door een goed spelend Landstede Basketbal: 80-54.

Dat het lastig zou worden in Zwolle viel te verwachten. Bij Leiden ontbraken dus de vier bovengenoemde spelers en bij Zwolle waren alle belangrijke spelers er wel bij. Toch begonnen de bezoekers niet slecht aan de wedstrijd, al kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren. Tot twee minuten voor het eind van het eerste kwart stond de Leidse ploeg voor: 7-8. De laatste minuten waren echter voor de thuisploeg: 13-8.

Aan het begin van de tweede periode liep het verschil verder op (19-10), maar Zorg en Zekerheid Leiden vocht zich terug en bij 21-21 stonden de ploegen weer gelijk. De laatste minuten gingen gelijk op, maar uiteindelijk ging de Leidse ploeg met een kleine voorsprong de rust in: 29-30.

De thuisploeg kwam een stuk beter uit de kleedkamer en binnen drie minuten stond het 38-30. Even kon Leiden nog aanhaken, maar van 41-35 werd het 50-37. Aan het eind van de derde periode was het verschil opgelopen tot zeventien punten: 57-40. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Het verschil bleef in het vierde kwart lang rond de twintig punten hangen, maar uiteindelijk werd het verschil nog iets groter en won Landstede verdiend met 80-54.

“Dat we hier verliezen, is niet zo gek”, concludeerde coach Richard den Os. “Landstede in deze bezetting behoort net als Weert een week geleden tot de sterkste ploegen van deze competitie. Alleen spelen deze ploegen niet altijd met de sterkste spelers, dus de stand zegt me niet zo veel. Wij missen vandaag door blessures een aantal belangrijke spelers en dan kan je tegen zo’n nederlaag aanlopen. Het enige waar ik niet tevreden over ben, is de manier waarop we de tweede helft speelden. We gaven op en waren mentaal zwak en dat is iets wat nooit mag gebeuren. Aan de andere kant schudt dit sommige jongens een beetje wakker en maakt het duidelijk dat we niet zo goed zijn als sommige spelers dachten. Hopelijk zien ze daardoor ook dat er nog grote stappen moeten worden gemaakt. Maar al met al ben ik tevreden waar we nu staan met dit team. En dan bedoel ik niet zozeer de stand, want we staan nog steeds bovenaan, maar meer de ontwikkeling van spelers en het team.”

Op 10 januari gaat de competitie weer verder. Een dag nadat het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden Donar ontvangt, speelt het U24-team dan thuis tegen dezelfde club.