80-54

Datum: zondag 10 januari 2016 · 17:45

Eén kwart voldoende voor U24

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondag de laatste wedstrijd van het eerste deel van de competitie tegen Donar. De Groningse ploeg werd in Leiden uiteindelijk eenvoudig verslagen: 80-54.

Het U24-team was 2015 geëindigd met twee opeenvolgende nederlagen tegen Weert en Zwolle. Het was dus zaak om 2016 goed te beginnen. Donar was daar de ideale tegenstander voor aangezien deze ploeg nog geen wedstrijd had gewonnen.

Wellicht met dat gegeven in gedachten begon de Leidse ploeg niet goed aan de wedstrijd. Zeker verdedigend was het niet goed. De Leidse formatie gaf de ploeg de Groningse schutters teveel ruimte en aanvallend was het onrustig. Wel sloot Zorg en Zekerheid Leiden de eerste periode af met een voorsprong: 17-13. De tweede periode was niet veel beter. Sterker, dit kwart werd met twee punten verloren, waardoor de thuisploeg met een kleine voorsprong de kleedkamer in ging: 34-32.

Na de rust stond er een heel ander Zorg en Zekerheid Leiden op het veld. De verdediging was veel beter en feller en daardoor kon de ploeg ook het tempo omhoog schroeven. De bezoekers hadden nu moeite om tot goede schoten te komen en wisten het derde kwart maar vijf punten te maken. Zorg en Zekerheid Leiden won dit kwart met 29-5 en begon zo met 63-37 aan het vierde kwart. De eerste minuten van het vierde kwart ging de ploeg nog goed door en liep verder uit naar 73-42. Uiteindelijk wisten de bezoekers nog iets terug te doen. Hierdoor werd de eindstand van 80-54 bereikt.

“De manier waarop we de eerste vijftien minuten van de tweede helft spelen, moet de norm zijn voor de manier waarop wij moeten spelen”, stelde coach Richard den Os. “En dan bedoel ik vooral de intensiteit en het tempo. Het verschil tussen de eerste helft en de tweede helft is wat dat betreft veel te groot. Zondag kunnen we in Groningen laten zien of we het dan wel een hele wedstrijd kunnen doen.”