47-78

Datum: zondag 17 januari 2016 · 12:30
Locatie: W.A. Sportcentrum, Groningen

Ruime overwinning U24 in Groningen

Na een week eerder thuis al ruim te hebben gewonnen van Donar, heeft Zorg en Zekerheid Leiden U24 nu ook in Groningen eenvoudig gewonnen van de hekkensluiter. Na een 23-39 ruststand keerde de Leidse ploeg afgelopen zondag met een 47-78 overwinning huiswaarts uit het witte hoge noorden. Hierdoor blijft de Leidse ploeg bovenaan staan in de Dutch Talent League.

Om 9.00 uur vertrok het U24- team op zondag richting Groningen waar om 12.30 uur de wedstrijd tegen Donar op het programma stond. Wellicht door het vroege tijdstip leek de ploeg nog niet echt wakker in het eerste kwart. De thuisploeg nam dan ook een voorsprong: 11-7. Hierna herstelde Zorg en Zekerheid Leiden zich iets en aan het eind van het eerste kwart stonden de ploegen weer naast elkaar: 16-16.

Het tweede kwart was een stuk beter. De intensiteit in de verdediging en het tempo gingen omhoog, waardoor de bezoekers snel een voorsprong namen. Via 19-29 werd de 23-39 ruststand bereikt. In de tweede helft ging de Leidse ploeg goed door. Aan het eind van de derde periode was de voorsprong opgelopen tot 33 punten: 30-63. Het laatste kwart werd vooral gebruikt om de spelers die normaal gesproken wat minder spelen, minuten te geven. Ook deze jongens deden het prima en lieten zien dat zij stappen maken en beter worden. De grootste voorsprong was 35 punten verschil (41-76) en uiteindelijk stond de 47-78 eindstand op het bord.

“Het eerste kwart was niet goed maar daarna spelen we een prima wedstrijd”, gaf coach Richard den Os te kennen. “Ik kon nu ook de spelers die normaal gesproken wat minder spelen wat meer gebruiken en die deden het prima. Ze moeten alleen nog iets minder gehaast leren spelen en situaties beter leren lezen, maar er werd in ieder geval hard gewerkt.”

Zondag speelt Zorg en Zekerheid Leiden U24 om 20.30 uur thuis tegen Uball, een ploeg die Zorg en Zekerheid Leiden de komende tijd ook nog uit en thuis tegen gaat komen in de halve finale van het bekertoernooi.