58-67

Datum: zondag 20 oktober 2013 · 17:00

ZZ U20 uitgeschakeld voor de beker

De U20 van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste ronde van de beker niet overleefd. Tegen het sterke team van SPM Shoeters bleef ZZ Leiden tot twee minuten voor tijd in de wedstrijd, daarna speelde de Bosschenaren de slotfase goed uit: 58-67.

Zondag eind van de middag speelde ZZ U20 in de eerste ronde van de beker thuis tegen SPM Shoeters Den Bosch. De toeschouwers in een goed gevulde Vijf Meihal zagen een spannende wedstrijd waarbij twee ploegen elkaar met volle overgave bestreden.

Het was de tweede keer in korte tijd dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. Voor de SuperCup van de heren speelden de ploegen een voorwedstrijd die door ZZ Leiden verloren werd met 20 punten verschil. De vraag voor deze wedstrijd luidde: kan de thuisploeg het dit keer langer volhouden dan twee kwarten?

ZZ U20 opende sterker. Met name Jan Driessen was ongrijpbaar voor de bezoekers. Via 7-1 en 7-7 liep de leidse ploeg uit naar 23-14 na tien minuten spelen. Deze voorsprong had groter kunnen (lees: moeten) zijn, want er werden maar liefst acht vrije worpen gemist. Iets dat de ploeg helaas de hele wedstrijd zou achtervolgen. Bij 30-18 viel de grootste voorsprong voor de thuisploeg te noteren. SPM Shoeters drong vervolgens aan en verkleinde het gat naar 32-30. Een open gescoorde driepunter in de zoemer van de rust (die slecht verdedigd werd) brengt dan de ruststand op 34-39.

In de tweede helft wisselen de scores elkaar af. Van 38-43 wordt het 40-49, maar ook weer 47-53 bij het ingaan van het laatste kwart. De bezoekers spelen heel fysiek en het kost ZZ (te) veel kracht om aan te blijven haken. Met nog twee minuten te spelen is het 55-59 en kan het nog alle kanten op. Een slimmer SPM Shoeters Den Bosch speelt de wedstrijd goed uit en plaatst zich voor de volgende bekerronde: 58-67.

“De jongens hebben hele sterke momenten afgewisseld met een mindere periode”, constateerde coach René Mulder na afloop. “Dat zagen we in het tweede kwart duidelijk gebeuren. Daarnaast is het pijnlijk te moeten constateren dat we 17 van de 27 vrijeworpen gemist hebben. Dat is zuur en het breekt je op aan het einde van de wedstrijd. Komende zaterdag treffen we elkaar weer in Den Bosch, dit keer voor de competitie. Kunnen we zien hoe de groep dit verlies oppakt.”