88-51

Datum: zondag 13 oktober 2013 · 18:30

Ruime winst voor U20

Zorg en Zekerheid Leiden U20 won zondagmiddag in een gezellig drukke Vijf Meihal tegen het tot dan toe ongeslagen Harlem Lakers uit Amsterdam. Na een ruststand van 37-23 bleven de punten in Leiden: 88-51.

ZZ Leiden begint goed aan de wedstrijd. Met veel variatie in het spel loopt de thuisploeg uit naar 24-11. In het tweede kwart zijn de punten duur. Zelfs vanaf de vrije worplijn is het lastig om te scoren. Tot kort voor rust gaan de ploegen gelijk op. Een driepunter in de zoemer zorgt voor een tussenstand van 37-23.

De derde periode is volledig voor ZZ Leiden. Bij tijden worden de bezoekers overlopen en ZZ Leiden scoort er vrolijk op los. De verdediging wordt aangetrokken en met nog tien minuten te spelen is de stand 68-36. Het laatste kwart wordt dan een formaliteit. Het collectief van ZZ Leiden (zes spelers in de dubbele cijfers) behaalt haar tweede overwinning van dit seizoen.

“Het team begint elkaar steeds beter aan te voelen”, merkt coach René Mulder op. “De verdediging was in orde en afgezien van het tweede kwart was de focus ook goed. Alleen de vrije worpen (13 gemist) kunnen beter. Komende zondag in de eerste bekerronde tegen Den Bosch (in de voorwedstrijd van de SuperCup werd er nog kansloos verloren met 20 punten verschil) kunnen we echt zien hoe ver de groep is.“