64-79

Datum: zaterdag 5 oktober 2013 · 16:30
Locatie: Rotterdam Alexander

Eerste winst voor ZZ Leiden U20

ZZ Leiden U20 heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning in competitieverband in de wacht gesleept. In Rotterdam werd met 64-79 van Rotterdam Basketbal gewonnen.

Zaterdag eind van de middag speelde ZZ Leiden U20 haar derde competitiewedstrijd, terwijl Rotterdam Basketbal, door het terugtrekken van een aantal teams, pas haar eerste wedstrijd in competitieverband speelde.
De bezoekers openen sterk in de wedstrijd en lopen uit naar 5-12. Rotterdam herstelt zich een beetje en komt terug naar 16-19 aan het eind van het eerste kwart. Waar het gevaar aan Rotterdamse kant van twee spelers komt, is het het Leidse collectief dat via 24-33 uitloopt naar 32-41 bij rust.
In de tweede helft is de eerste score voor ZZ Leiden, maar Rotterdam dringt aan. Een zwakke periode aan de kant van de bezoekers beweegt ZZ Leiden tot het nemen van een time-out: 42-45. Deze time-out levert direct een scherper ZZ op, waardoor na drie kwarten de stand op 49-60 komt. Rotterdam geeft nog een keer gas, maar het levert te veel persoonlijke fouten op. De bezoekers lopen dan uit naar 53-69 en spelen de wedstrijd gecontroleerd uit.
“De jongens hebben geleerd van het vorige weekend”, stelde coach René Mulder na afloop. “De verdediging sloot met name de tweede helft goed en het teamcollectief zorgde ervoor dat de eerste twee competitiepunten een feit zijn.”