56-60

Datum: zaterdag 28 september 2013 · 19:00

U20 komt net te kort tegen Landstede

In een spannende eerste thuiswedstrijd trok ZZ Leiden U20 net aan het kortste eind. Na een gelijk opgaande wedstrijd, waarin beide ploegen niet voor elkaar onder doen, zijn het de bezoekers uit Zwolle die met de 56-60 winst naar huis gaan.
Beide ploegen spelen met een hoge intensiteit en met veel energie. Via 10-11 wordt het 15-18 aan het eind van het eerste kwart. De thuisploeg komt bij 20-20 langszij, maar verzuimt door te drukken. Het team van Landstede kent veel Academy spelers die soms twee maal per dag trainen. Daardoor zijn de automatismen wat beter bij de bezoekers, maar ondanks dat is de stand bij rust 30-31.
ZZ Leiden komt heel goed uit de kleedkamer en loopt uit naar 42-33. Landstede raakt echter niet in paniek en komt terug 44-42. Het laatste kwart is nagelbijtend; halverwege het vierde kwart is het 52-52. Met nog 17 seconden te spelen scoort Zwolle dan 56-58 en mist ZZ Leiden de hierop volgende aanval. Een poging de klok te stoppen, levert de eindstand op: 56-60.
“We hebben veel energie gestoken in deze wedstrijd”, zegt coach René Mulder. “We maken kleine stapjes en moeten leren ook met een voorsprong te spelen. Er was sprake van verbetering ten opzichte van de wedstrijd hiervoor in Den Helder. Natuurlijk kan het beter (lees: minder rommelig), maar de spelers weten waar de verbeterpunt liggen. Komende zaterdag in Rotterdam kunnen ze laten zien of er weer stapjes zijn gemaakt.”