Datum: zaterdag 21 september 2013 · 16:00
Locatie: Den Helder

U20 verliest na zwakke eerste helft in Den Helder

Van de U20 van vorig seizoen bleef slechts één1 speler over, wat betekent dat coach René Mulder en zijn assistent Matthijs Reitsema voor de taak staan om een jonge en onervaren groep dit seizoen te laten groeien en ontwikkelen.
Na een wisselende voorbereiding (winst tegen Baros +15, verlies in Groningen -20, winst tegen BS Leiden h3 met +15 en winst tegen Akrides +3) werd er zaterdagmiddag aangetreden in Den Helder tegen de lokale Kings.
ZZ opent goed in de wedstrijd en staat halverwege het eerste kwart voor met 3-9. Dan slaat de wedstrijd om en neemt Kings de controle over. Den Helder speelt harder, sneller en aan het eind van het eerste kwart is de stand 22-12. Dat verandert, ondanks het wisselen van spelers, niet in het tweede kwart en ZZ laat zich de kaas van het brood eten, verdedigt niet meer en de thuisploeg loopt ruim uit naar 50-32.
Het derde kwart laat het ware gezicht van de Leidse ploeg zien. De inhaalrace is begonnen en van 51-35 word het 53-45. Kings vlucht in time-outs, maar de bezoekers stomen door want na drie kwarten is het 59-56.
De laatste tien minuten van de wedstrijd beginnen niet goed aan Leidse kant. Dankzij twee missers van dichtbij en twee maal onnodig balverlies loopt de score via 65-56 op naar 74-62. ZZ geeft niet op en blijft hard werken. Helaas blijkt de wedstrijd net te kort te duren, want bij 76-70 klinkt het eindsignaal.
“We hebben te afwisselend gespeeld”, constateerde coach René Mulder. “Maar dat is logisch met deze ploeg in dit stadium. Dat veranderde in het derde kwart. Daar heeft de ploeg wel laten zien dat de spelers bereid zijn om hard te spelen. Dat leverde ook direct resultaat op; een beetje pech aan het begin van het vierde kwart zorgde er helaas weer voor dat we achter de feiten aan bleven lopen.”