80-69

Datum: zaterdag 26 oktober 2013 · 12:00
Locatie: Den Bosch

U20 laat punten liggen in Den Bosch

Nauwelijks een week na de verloren bekerwedstrijd staan Zorg en Zekerheid Leiden en SPM Shoeters Den Bosch wederom tegenover elkaar. Dat de teams gewaagd zijn aan elkaar, blijkt ook deze wedstrijd weer het geval. Na een 41-33 ruststand is het SPM Shoeters dat met 80-69 de twee punten in huis weet te houden.

ZZ Leiden start net als vorige week sterk tegen de thuisploeg; via 4-6 wordt het 6-10. Slimme aanvallen en, goed samenspel zorgen ervoor dat het eerste kwart winnend wordt afgesloten: 13-18. Tot halverwege het tweede kwart is de voorsprong voor ZZ (19-24), maar dan schakelt Shoeters een tandje bij en via 32-26 is het bij rust 41-33.

De gehele wedstrijd maken beide opleidingsteams gebruik van al haar spelers. Het derde kwart komt de thuisploeg regelmatig op een voorsprong van meer dan tien punten ( 49-37), maar ZZ Leiden geeft niet op. Het laatste kwart gaat in bij 60-51 en er is nog van alles mogelijk.

Een Leidse boost zorgt dan voor 60-56 en de bezoekers lijken aan te haken. Echter, het sterke afstandsschot van SPM Shoeters is het probleem wat niet afgestopt kan worden door ZZ Leiden. Via 71-56 wordt het dan 80-69.

“De wedstrijd leek een kopie te worden van de bekerwedstrijd. In de eerste vijftien minuten een voorsprong, daarna neemt SPM Shoeters de wedstrijd over. Helaas lukte het weer niet goed met de vrije worpen (slechts 8 van de 20 raak). Toch bleef de ploeg knokken en aan het begin van het vierde kwart hadden we door moeten zetten. Helaas hadden we daar onvoldoende kracht voor.”

Scores: Adeola Morren 14, Jan Driessen 12, Jeroen Teeuwen 11, Giel de Kler 11, Sebastiaan Brouwer 7, Leratho Biekman 6, Bart Duivenvoorden,  Youssef ElBanque en Lorenzo Knoester  ieder 2 punten.