82-46

Datum: zaterdag 2 november 2013 · 15:00

Duidelijke winst ZZ Leiden U20

De thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden werd eigenlijk al in het eerste kwart beslist, want daarin nam Zorg en Zekerheid Leiden al een 23-2 voorsprong. De winst kwam dan ook niet meer in gevaar: 82-46.

De bezoekers, met nieuwe coach Nanne Klompstra op de bank, hebben een fysiek sterk team, maar kregen met name in het eerste kwart te maken met de verdedigende druk van de thuisploeg. Het U20 team van ZZ schoot werkelijk uit de startblokken en van 6-0 en 13-2 werd het na tien minuten spelen 23-2. Ook het tweede kwart is voor ZZ Leiden. Met goed samenspel wordt de ruststand bereikt bij 41-13.

Het derde kwart levert veel vrije worpen op voor de bezoekers. ZZ Leiden is minder scherp en maakt te veel fouten. In totaal mag Aris Leeuwarden dit kwart zestien vrije worpen nemen. Mede hierdoor loopt ZZ Leiden niet ver uit: 64-29. In het laatste kwart wordt er om en om gescoord. Het laatste fluitsignaal komt dan bij 82-46.

“Afgezien van een paar minuutjes speelden we een goede eerste helft”, constateerde coach René Mulder. “Er werd met veel druk gespeeld en een ieder droeg bij aan het goede resultaat. Natuurlijk blijven er verbeterpunten, maar dat is iets waar we de komende weken aan kunnen werken.”

ZZ Leiden U20 heeft nu twee vrije weekenden, maar daarna een zwaar programma met Lokomotief thuis, Groningen uit en Amsterdam thuis.