57-72

Datum: zondag 24 november 2013 · 20:00

Kansloos nederlaag ZZ Leiden U20

Na twee speelvrije weekenden stond voor Zorg en Zekerheid Leiden U20 de zevende competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander Lokomotief kwam op bezoek en nam geheel terecht de twee punten mee terug naar Rijswijk.

Vooraf was er gehoopt op een gelijk opgaande en spannende wedstrijd. Het tegendeel bleek. Hoewel de stand na het eerste kwart nog hoopvol was (12-16), speelde het uitgekookte Lokomotief het erg slim en nam bij rust een duidelijke voorsprong: 27-38. De thuisploeg werd op bijna alle fronten afgetroefd en het lukte maar niet om dichterbij te komen. Bij 40-48 was er nog kans, maar twee driepunters van de bezoekers verder en de wedstrijd was gespeeld. Ook het laatste kwart kwam ZZ U20 er niet aan te pas, waardoor de eindstand kwam bij 57-72.

“We waren wellicht wel gretig in gedachte en toegeleefd naar deze wedstrijd, maar de vertaling naar het spel kwam er niet”, concludeerde coach René Mulder. “Verkeerde keuzes, geen scherpte en een veel gretiger spelende tegenstander, dan kun je erop wachten dat het verkeerd gaat. Helaas kon niemand zich hieraan onttrekken.”