Datum: zondag 22 november 2015 · 18:00
Team: U22
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

U24 moeizaam naar winst in beker

Vorig weekend had het U24 team van Zorg en Zekerheid Leiden het voor de competitie al lastig tegen SPM Shoeters Den Bosch. Een week later was het in Leiden voor de beker niet anders. Na een 30-26 ruststand won de Leidse ploeg met 58-55.

De thuisploeg begon slap aan de wedstrijd, terwijl SPM Shoeters er gelijk stond. Pas na vijf minuten wist Zorg en Zekerheid Leiden te scoren. Op dat moment had Den Bosch al negen punten op het bord staan. Na zeven minuten stond het zelfs 2-13 en was het duidelijk dat er iets moest veranderen. De laatste minuten begon Zorg en Zekerheid Leiden na wat wissels eindelijk de intensiteit van de bezoekers te matchen en kwam het terug tot 9-13 aan het eind van de eerste periode.

In de tweede periode ging de thuisploeg goed door en was het Den Bosch wat niet meer tot scoren kwam. Hierdoor nam Zorg en Zekerheid Leiden een 18-13 voorsprong na drie minuten spelen. Twee minuten later was het zelfs 24-15 voor de Leidse ploeg. Wie dacht dat de thuisploeg vanaf dat moment weg zou lopen, kwam echter bedrogen uit. Den Bosch vocht zich terug in de wedstrijd en ondanks 16 punten bij rust van Leratho Biekman bedroeg de voorsprong maar vier punten: 30-26.

In de tweede helft liep Zorg en Zekerheid Leiden aanvankelijk weg naar een grotere voorsprong (39-30), maar ook nu kwam SPM Shoeters weer terug. Na het derde kwart stond het 45-42. In het vierde kwart namen de bezoekers zelfs een voorsprong (47-49) en even later 50-52, maar via Leratho Biekman en Adeola Morren wist Zorg en Zekerheid Leiden weer op voorsprong te komen. De laatste minuten waren rommelig, maar uiteindelijk werd het 58-55. Hierdoor belooft het over twee weken een spannende wedstrijd te worden als Zorg en Zekerheid Leiden op 6 december naar Den Bosch gaat om deze voorsprong te verdedigen.

“Vorige week hadden we het al lastig en nu was het niet anders”, constateerde coach Richard den Os. “Daar kwam nu nog bij dat de jongens die het verschil moeten maken, niet in de wedstrijd zaten. Dit is enerzijds de verdienste van Den Bosch, anderzijds moet een aantal jongens zelf beseffen dat ze meer moeten brengen. Complimenten aan Leratho Biekman en Adeola Morren die wel deden wat er op dit niveau en in dit soort wedstrijden gevraagd wordt.”