55-65

Datum: zondag 15 november 2015 · 17:00
Locatie: De Schutskamp, Den Bosch

U24 na rust naar winst in Den Bosch

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde een moeilijke wedstrijd in Den Bosch tegen SPM shoeters. Een achterstand bij rust werd uiteindelijk omgebogen in een 55-65 overwinning. Hierdoor blijft de formatie van Richard den Os ongeslagen in de Dutch Talent League.

De thuisploeg speelde de eerste helft harder, fysieker en met meer overtuiging. In de eerste periode kwam de Leidse ploeg daar nog mee weg en eindigde dit kwart met een 13-17 voorsprong. In de tweede periode lieten de bezoekers zeer slecht spel zien. Aanvallend kwam het team tot slechts vijf punten dit kwart en de laatste minuten voor rust stond het ook verdedigend niet goed, waardoor SPM Shoeters met een 31-22 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft begon met een geblokt schot aan de ene kant en een makkelijk score voor de thuisploeg aan de andere kant. Met als gevolg een Leidse time-out na twintig seconden. Hierna begon Zorg en Zekerheid Leiden eindelijk op een juiste manier te spelen. Het team begon harder te verdedigen, het tempo ging omhoog en aanvallend was de overtuiging terug. Met nog drie minuten te spelen in het derde kwart kwam Leiden voor het eerst langszij: 36-37. Aan het eind van het kwart was de voorsprong 42-45.

SPM Shoeters weigerde echter op te geven en hierdoor ontstond er een gelijk opgaande strijd. Met nog vijf minuten te gaan stond het 49-49. In de laatste minuten konden de bezoekers de wedstrijd alsnog naar zicht toe trekken. Via 49-55 werd het 51-58. Den Bosch probeerde het nog via een press en het maken van fouten maar Zorg en Zekerheid Leiden kwam niet meer in de problemen en won met 55-65.

“Den Bosch was de eerste tegenstander die ons op een fysieke en agressieve manier aan probeerde te pakken en hier waren we de eerste helft duidelijk niet klaar voor”, aldus coach Richard den Os. “De tweede helft was het een stuk beter en gelukkig wisten we het nog om te draaien. Belangrijker dan de winst vind ik dat ik in dit soort wedstrijden kan zien wie klaar is voor basketbal op dit niveau en wie niet.”

In de komende weken komt Zorg en Zekerheid Leiden deze tegenstander nog twee keer tegen voor de beker. Komende zondag staat om 18.00 uur de thuiswedstrijd op het programma en op 6 december moet Zorg en Zekerheid Leiden weer naar Den Bosch.