54-73

Datum: zondag 1 november 2015 · 16:00
Locatie: Kalverdijkje, Leeuwarden

U24 wint slechte pot in Leeuwarden

Het U24 team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. In Leeuwarden werd in een niet al te beste wedstrijd met 54-73 van Aris Leeuwarden gewonnen. Hierdoor blijft Zorg en Zekerheid Leiden het enige ongeslagen team in de Dutch Talent League.

Het begin van de wedstrijd was dramatisch. Verdedigend was het nog wel goed, maar aanvallend was het slap, te langzaam en was er geen overtuiging. Gevolg was een 6-9 stand aan het eind van de eerste periode. Het tweede kwart was iets beter, zonder echt goed te spelen. Aan het eind van het kwart liepen de bezoekers weg naar de 18-31 ruststand.

ZZ Leiden begon goed aan de tweede helft, maar na een paar minuten was het weer hetzelfde beeld als voor de rust. Ondanks dat ging de Leidse ploeg met een 32-48 voorsprong het laatste kwart in. In de laatste periode ging het aanvallend iets beter, maar verslapte de verdediging. In gevaar kwam de overwinning echter niet meer en uiteindelijk stond er een 54-73 eindstand op het bord.

Coach Richard den Os beaamde dat het niet goed was. “We winnen, maar dat is dan ook het enige positieve aan deze wedstrijd. De afwerking was slordig, de uitvoering van de aanval was slordig en in delen van de wedstrijd was de intensiteit ook niet goed. Kortom, we moeten beseffen dat het allemaal beter moet.”