45-86

Datum: vrijdag 23 oktober 2015 · 00:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

U24 overtuigend naar kwartfinale beker

Na afgelopen woensdag met 61-55 gewonnen te hebben van Rotterdam Basketbal, verwachten velen een lastig avondje in Rotterdam voor de terugwedstrijd in de eerste ronde van de beker. Niets was minder waar. Na een 24-42 ruststand werd het 45-86 voor Zorg en Zekerheid Leiden U24.

In het eerste kwart namen de bezoekers al gelijk een voorsprong die aan het eind 13-18 bedroeg. Het tweede kwart ging nog beter. Verdedigend stond het goed en ook aanvallend liet het team goede dingen zien. Bij rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld: 24-42.

In het derde kwart gingen de Leidse talenten goed door: 38-65. In het 4e kwart was het goed om te zien dat met de basisspelers op de bank het team niet verslapte. Door een knappe 45-86 overwinning op het in de competitie nog ongeslagen Rotterdam Basketbal staat Zorg en Zekerheid Leiden U24 in de volgende ronde van de beker. In de kwartfinale is SPM Shoeters Den Bosch de volgende tegenstander van het Leidse team.

Coach Richard den Os sprak van een mooie avond. “Verdedigend en reboundend was het een stuk beter dan afgelopen woensdag en dat scheelt. Aanvallend liep het ook goed. Al met al een mooie avond. Maar we moeten niet blind zijn voor het resultaat. Rotterdam Basketbal kan veel beter dan het vanavond liet zien. Er zijn ook voor ons nog veel dingen om aan te werken.”