61-55

Datum: woensdag 21 oktober 2015 · 19:30

U24 wint eerste duel voor beker

Het U24 team van Zorg en Zekerheid Leiden won gisterenavond het eerste duel voor de beker. Rotterdam Basketbal werd moeizaam verslagen: 61-55. Morgenavond vindt in Rotterdam de return plaats.

Nog zonder Adeola Moren, Jan Driessen, Shayron Juan Pedro en Marc Knepa begon de thuisploeg verdedigend niet goed aan de wedstrijd. Na vijf minuten keek Zorg en Zekerheid Leiden dan ook tegen een 10-15 achterstand aan. Daarna pakte het team het beter op, maar na het eerste kwart stond het nog wel 15-19 voor de Rotterdammers.

In het tweede kwart bleef Rotterdam Basketbal aanvankelijk aan de goede kant van de score, maar het laatste deel was voor de thuisploeg. Via goede stops gevolgd door een aantal fastbreaks kwam Zorg en Zekerheid Leiden op voorsprong. Bij rust was het 38-33.

De tweede helft begon rommelig aan Leidse zijde en de bezoekers kwamen dan ook weer langszij. Aan het eind van het derde kwart waren de ploegen weer in evenwicht: 51-51. In het laatste kwart kwamen de ploegen moeilijk tot scoren. Na vijf minuten spelen had alleen Rotterdam Basketbal nog maar één punt weten te maken. Het slot was echter voor de thuisploeg en via een 10-3 in de laatste minuten werd de eindstand van 61-55 bereikt.

Coach Richard den Os. “Wij begonnen slap aan de wedstrijd. Daarna werd het nooit echt goed, maar werd er wel hard gewerkt. Dat laatste is ook het minimale wat wij iedere wedstrijd moeten brengen.”