Datum: zondag 18 oktober 2015 · 19:30
Team: U22
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

U24 ruim langs Harlemlakers

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook de tweede wedstrijd in de Dutch Talent League in winst omgezet. Het U24-team van coach Richard den Os was in eigen huis met 79-61 te sterk voor Harlemlakers.

Zonder vier jongens die door de coaching staf waren geschorst omdat ze niet op kwamen dagen voor een taak bij een andere wedstrijd en zonder de geblesseerden Jan Driessen en Adeola Morren, begon Zorg en Zekerheid Leiden U24 aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Jim Blom van het U18-team maakte zijn debuut.

De verdedigende opdracht was de dribbelpenetratie en de schoten van buiten goed te verdedigen. Harlemlakers heeft snelle guards en jongens die echt goed kunnen schieten. In het begin lukte het niet echt om de verdedigende taken uit te voeren, maar naarmate de wedstrijd vorderde, ging het steeds beter. Aanvallend liep het prima. De rust ging in met een 43-30 voorsprong.

In het derde kwart liep het aanvallend iets stroever, maar verdedigend was het goed genoeg om de voorsprong iets verder uit te breiden: 58-42. Het laatste kwart kwam U24 niet meer in gevaar. Zorg en Zekerheid Leiden won het uiteindelijk met 79-61.

Coach Richard den Os toonde zich na afloop tevreden met de winst. “We speelden een prima wedstrijd, zeker omdat we eigenlijk iets beperkt waren in de rotatie. Maar de jongens deden het goed. Aan de andere kant weten we dat we nog genoeg werk te doen hebben.”

Woensdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden U24 om 19.30 uur voor de beker thuis tegen Rotterdam Basketbal. Twee dagen later, vrijdag om 21.00 uur, staat de uitwedstrijd op het programma. Een druk weekje dus voor het U24-team.