53-77

Datum: zondag 11 oktober 2015 · 19:00
Locatie: Galgenwaard, Utrecht

U24 wint openingswedstrijd

Zorg en Zekerheid Leiden U24 heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van de Dutch Talent League in winst omgezet. In Utrecht was de Leidse formatie met 53-77 te sterk voor Uball.

Coach Richard den Os kon zondagavond niet beschikken over Adeola Morren (ziek) Bas Nelemans, Jelle van Heijningen, Calvin Poulina en Shayron Juan Pedro (allen geblesseerd).

In de eerste periode had Uball moeite om de Leidse ploeg inside af te stoppen. ZZ Leiden zelf had veel problemen met de één tegen één van de Utrechtse formatie. Uball kwam in de tweede periode op 29-27, maar daarna had ZZ Leiden een hele goede fase die leidde tot een ruststand van 31-42.

In het derde kwart stond de Leidse verdediging goed. Uball kwam maar tot zes punten. Hierdoor liep ZZ Leiden uit naar 37-57 na drie kwarten. In het vierde kwart was het verdedigend aanvankelijk iets minder bij ZZ Leiden en ook had de ploeg in het begin van het kwart moeite om te scoren. Hierdoor kwam Uball iets terug, maar echt in gevaar kwam ZZ Leiden niet meer: 53-77.

Coach Richard den Os sprak van een prima begin. “Uball had toch de eerste wedstrijd in Den Bosch weten te winnen en de ploeg heeft goede, snelle spelers. Verdedigend was het na het eerste kwart over het algemeen wel aardig, al is er nog genoeg werk te verzetten aan die kant. Ook moeten we wat slimmer gaan worden in de aanval. Maar we zitten natuurlijk nog aan het begin.”