43-81

Datum: zaterdag 8 februari 2014 · 19:00

ZZ U20 verliest van titelkandidaat SPM Shoeters

Voor de U20 van Zorg en Zekerheid Leiden was er afgelopen zondag geen houden aan. SPM Shoeters kende weinig genade met de thuisploeg: 43-81. Pas in het laatste kwart, dat met 25-20 door ZZ U20 werd gewonnen, ging de Leidse ploeg van coach René Mulder iets beter spelen.

Terwijl de thuisploeg in de aanloop naar deze wedstrijd veel pijntjes (ziekte, blessure) kende, kwam SPM Shoeters met een complete formatie (inclusief de drie spelers die ook bij het eerste mannenteam minuten maken) naar de Vijf Meihal voor de zaterdagavondwedstrijd.

Al vanaf het begin was het duidelijk; de thuisploeg speelde slap en zonder overleg, terwijl Den Bosch er direct in knalde. Pas in de zevende minuut kwamen de eerste (vrijeworp) punten van de thuisploeg op het scorebord: 2-15. Den Bosch speelde zeer geconcentreerd en scherp, de thuisploeg stond erbij en keek ernaar. Via 7-32 werd het 11-46 bij de rust.

De tweede helft kwam er herstel van ZZ Leiden. Hoewel de wedstrijd al gespeeld was, hield de thuisploeg de scoringsdrang van Den Bosch in het derde kwart goed in toom ( 7-15). In het laatste kwart gooide de thuisploeg alle schroom van zich af en ging eindelijk iets beter spelen. Dit kwart werd met 25-20 gewonnen, waardoor de einduitslag kwam op 43-81.

“We waren niet klaar voor deze wedstrijd; het waren jongens tegen mannen”, stelde coach René Mulder. “Den Bosch speelde stevig maar fair en wij waren te slap. Dat Den Bosch tot een van de beste ploegen in de competitie behoort, is een feit, maar wij hebben het kaas van ons brood laten eten. Terwijl we, gezien de hele tweede helft, veel beter konden.”