66-79

Datum: zaterdag 15 februari 2014 · 15:00
Locatie: Leeuwarden

U20 weet weer wat winnen is

Na verliespartijen tegen ploegen uit de top-3 van de competitie heeft Zorg en Zekerheid Leiden U20 zich in Leeuwarden een goede dienst bewezen. Op een stormachtige dag werd Aris in Friesland na een 33-40 ruststand verslagen met 66-79.

De bezoekers begonnen scherp aan de wedstrijd. Dankzij goed verdedigen en overleg in de aanval werd het eerste kwart afgesloten met 12-23 in Leids voordeel. In het tweede kwart liet Aris zien dat het niet snel zou opgeven. Van 18-25 werd het 33-40 bij rust. ZZ Leiden had een aantal makkelijke scores gemist en bij vlagen was de verdediging wat minder geweest.

In de tweede helft begint ZZ Leiden U20 scherp en loopt middels twee drietjes uit naar 41-52. Dan dreigt de wedstrijd om te slaan naar het voordeel van de thuisploeg. Zij plaatsen een 12-0 run en komen met 53-52 voor. Net op tijd is er herstel. Na drie kwarten staat U20 weer voor: 53-57.

Na twee minuten in het vierde kwart plaatst ZZ Leiden een beslissende sprint. Na twee benutte vrije worpen (na een technische fout bij de tegenstander) volgt er een benutte driepunter waardoor de score getild wordt naar 53-62. Dit verschil blijft gehandhaafd en wordt zelfs nog wat uitgebreid, waardoor de winst mee terug gaat naar Leiden: 66-79.