66-86

Datum: zaterdag 5 oktober 2024 · 20:00
Locatie: Sportcomplex 1574, Leiden

ZZ Leiden moet Limburg United na rust laten gaan

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de succesvolle huldiging van de gouden 3x3-formatie geen goed gevolg kunnen geven. In de eerste helft bleef de Leidse formatie goed in het spoor van het nog ongeslagen Hubo Limburg United: 32-34. Na de pauze had Zorg en Zekerheid Leiden, waar Roeland Schaftenaar vlak voor de start van de wedstrijd ziek afhaakte, weinig in te brengen tegen de Belgische formatie: 66-86.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden kende ZZ Leiden een redelijke start. Limburg United opende weliswaar met twee driepunters, maar de Leidse formatie wist via scores van Aaron Cook en Brad Greene aan te klampen. In de laatste minuut van het eerste kwart zette Jordan Davis met een driepunter ZZ Leiden voor het eerst op voorsprong: 22-20. Toch sloot Limburg United het eerste kwart dankzij een dunk van Thibault Vanderhaegen met een 23-24 voorsprong af.

In het begin van het tweede kwart liep Limburg United weg naar 25-32. Tajinder Lall scoorde vijf punten op rij en na een score van Dimitri Maconda was het halverwege het kwart 32-34. ZZ Leiden gaf niet en met zijn tweede driepunter zette Davis zijn ploeg op een 37-36 voorsprong. Een driepunter van Vanderhaegen bepaalde de ruststand op 39-43.

Na de huldiging van de gouden 3x3-ploeg in de rust, bleef ZZ Leiden nog even gelijke tred houden met Limburg United. Daarna liep Limburg United langzaam weg. Een technische fout van de ongrijpbare Elijah Pemberton (23 punten) was niet aan de Leidse ploeg besteed. Na drie kwarten gaf het scorebord ineens 53-66 aan en was het welhaast gebeurd voor ZZ Leiden.

Een comeback zat er in het vierde kwart niet meer in. Limburg United vergrootte de marge naar 20 punten: 57-78. Maconda ging nog wel door met scoren en dat deed Sam Huurman ook. In de slotfase tekende Loek van Zeil voor de eindstand van 66-86.

Aaron Cook werd topscorer bij ZZ Leiden. Hij scoorde al zijn 12 punten in de eerste helft. Dimitri Maconda en Brad Greene sloten af met 10 punten. Greene pakte ook nog 8 rebounds. ZZ Leiden heeft nu een week om zich voor te bereiden op de volgende thuiswedstrijd, komende zaterdag tegen Okapi Aalst.