Datum: zaterdag 27 februari 2016 · 18:30
Team: U22
Locatie: Galgenwaard, Utrecht

U24 plaatst zich voor bekerfinale

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich afgelopen zaterdag in Utrecht geplaatst voor de finale van het beker toernooi. Na de winst thuis, 84-60, werd nu ook in Utrecht van Uball gewonnen. De Leidse ploeg zegevierde met 57-65.

Leiden moest het nog steeds stellen zonder Bas Nelemans, Floris Versteeg en Jelle van Heijningen. Het team begon goed aan de wedstrijd en nam gelijk een voorsprong. Na 6 minuten stond het 4-14. Hierna werden de bezoekers echter slordig. Een aantal spelers liep ook tegen fouten op, die overigens wel heel makkelijk werden gegeven door de scheidsrechters, en daarnaast waren er teveel turnovers. Hierdoor kwam Uball terug tot 16-18 aan het eind van de eerste periode. In het tweede kwart bleef Zorg en Zekerheid Leiden slordig, maar bleef het wel steeds aan de goede kant van de score. De rust werd bereikt bij 29-31.

Siem Willems, die de week daarvoor een blessure aan zijn vinger had opgelopen, werd voor de zekerheid na de rust aan de kant gehouden. Sjors Bootsman en Marijn Ververs begonnen door foutenlast op de bank. Toch begonnen de bezoekers goed aan de tweede helft. Zorg en Zekerheid Leiden liep uit naar 29-41. Jan Driessen ging vervolgens ook naar de kant, waardoor andere spelers minuten konden maken. Uball kwam terug tot 41-46 aan het eind van het derde kwart. In het laatste kwart bleef Zorg en Zekerheid Leiden, ondanks teveel turnovers, wel steeds spelen met een kleine voorsprong die uiteindelijk resulteerde in de 57-65 overwinning.

“We speelden te slordig en hadden teveel balverlies. 31 is natuurlijk teveel”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Het positieve is dat spelers die in andere wedstrijden wat minder spelen, nu veel konden spelen en zij deden het niet slecht. Het is mooi om te zien dat deze jongens stappen zetten. En we staan in de finale tegen BSW, dus dat is ook mooi. Het spelen van dat soort wedstrijden zijn belangrijk voor de ontwikkeling van spelers.”

Wanneer en waar de finale gespeeld gaat worden is nog niet duidelijk.