63-69

Datum: zondag 6 maart 2016 · 20:00

Gehavend U24 onderuit na verlenging

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden verloor afgelopen zondag na verlenging van SPM Shoeters. In een wedstrijd waar de teams elkaar net als in de drie eerdere wedstrijden niets toegaven en waar met veel intensiteit werd gespeeld, was de ploeg uit Den Bosch deze keer net iets beter in de verlenging (63-69), na een 54-54 stand na veertig minuten.

Dat het lastig zou worden voor de Leidse ploeg, was op voorhand duidelijk. De uitwedstrijd werd in de laatste minuten met moeite gewonnen (55-65) en in de bekerwedstrijden was het verschil helemaal klein. In Leiden werd het 58-55 en in Den Bosch 58-58. Daar kwam bij dat de thuisploeg verre van fit en compleet was. Jelle van Heijningen, Bas Nelemans en Floris Versteeg zijn nog steeds geblesseerd en Calvin Poulina en Sebastian Brouwer waren ziek. Adeola Morren was ook niet geheel fit maar kon wel spelen en Marijn Ververs en Twan Polman hadden er allebei al ruim 30 minuten opzitten met U18 waar eerder op de dag in Zwolle net aan werd verloren.

Het begin van de wedstijd was voor Den Bosch (2-7), maar daarna kwam Zorg en Zekerheid Leiden beter in de wedstrijd. Na het eerste kwart stond het 16-17 voor de bezoekers. In de eerste minuten van de tweede periode wisten beide teams niet te scoren en ook hierna ging dat onderdeel moeizaam. Ook omdat er heel hard werd gewerkt en verdedigd. Met een 25-26 stand zochten de teams de kleedkamer op.

Ook het derde kwart ging weer gelijk. Dat eindigde uiteindelijk in 42-42. Het vierde kwart liet hetzelfde beeld zien. Twee teams die vochten voor iedere centimeter en elkaar niet los lieten. Met nog één minuut te gaan nam Zorg en Zekerheid Leiden een 54-51 voorsprong, maar Den Bosch kwam weer langszij, 54-54. Het laatste schot was voor Siem Willems maar helaas voor de thuisploeg ging dat mis.

In de verlening zat de thuisploeg er doorheen en liep SPM Shoeters weg naar 56-65. Zorg en Zekerheid Leiden kwam nog wel terug tot 63-67, maar verder lieten de bezoekers het niet komen en ging het duel met een 63-69 overwinning richting Den Bosch.

“Het was jammer dat we verloren, maar eigenlijk ben ik heel tevreden met deze wedstrijd”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Den Bosch heeft gewoon een goed team waar we het iedere keer moeilijk mee hebben. Ook als wij volledig zijn. Als je dan ziet dat we met deze bezetting tot dit in staat zijn, dan is dat heel positief. Met name een jongen als Shayron Juan Pedro deed het heel goed en ook Marc Knepa deed wat hij moest doen. Het was een intense wedstrijd met periode standen 16-17, 9-9, 17-16 en 12-12. Dit geeft al aan hoe gewaagd de ploegen aan elkaar waren. Alleen de verlenging was voor ons net teveel. Deze week maar eens kijken hoe we de week doorkomen en dan zien met welk team we vrijdag naar Amsterdam gaan.”