42-56

Datum: vrijdag 11 maart 2016 · 20:00
Locatie: Apollohal, Amsterdam

U24 wint na dramatische eerste helft

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden won afgelopen vrijdag met de nodige moeite in en van Amsterdam. Na een slechte eerste helft (29-22 achterstand) won het Leidse team uiteindelijk met 42-56. Komende woensdag kan Zorg en Zekerheid Leiden zich tegen Uball definitief plaatsen voor de Final Four.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het doen zonder de zieke Sebastian Brouwer en Adeola Morren. Jelle van Heijningen is op de weg terug maar kon nog niet spelen en ook de U18-spelers Calvin Poulina en Twan Polman ontbraken. Daar tegenover stond dat Floris Versteeg en Bas Nelemans na een paar weken weer de eerste minuten konden maken.

De bezoekers speelden een heel slechte eerste helft. Er was geen beleving en inzet. Gevolg was dat Amsterdam na de eerste periode een voorsprong had van 15-12 en die voorsprong was bij de rust opgelopen tot 29-22. En dan kwam Zorg en Zekerheid Leiden nog goed weg omdat de thuisploeg nogal slordig was vanaf de vrije worplijn.

Na de rust stond er een ander Zorg en Zekerheid Leiden in het veld. Nu waren de beleving en inzet er wel waardoor Amsterdam nauwelijks meer tot scoren kwam. Aanvallend ging het nog steeds niet geweldig, maar door hard werken kwam de Leidse formatie terug en stond het aan het eind van het derde kwart op voorsprong, 34-36. In het laatste kwart gingen de bezoekers goed door om uiteindelijk met 42-56 te winnen.

“Het was niet best”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Zeker de eerste helft was ondermaats. In de tweede helft gaan we in ieder geval weer werken en verdedigen, en dan zie je dat we ook zonder goed te spelen het verschil kunnen maken. Het is overigens ook wel verklaarbaar. Floris en Bas missen ritme en de andere jongens die ook bij het eerste team zitten, speelden de vijfde wedstrijd in zeven dagen. Ze spelen bij het eerste dan niet veel minuten, maar zelfs zonder dat is het zwaar voor die gasten. En met de rest hebben we maar met een kleine groep kunnen trainen. Maar dan nog mogen we niet met de beleving van de eerste helft spelen.”

Woensdag speelt het DTL-team thuis de inhaalwedstrijd tegen Uball. Deze wedstrijd in de Vijf Meihal begint om 19.30. Dit is de laatste wedstrijd en test voor de bekerfinale van komende zondag in en tegen Weert. Als Zorg en Zekerheid Leiden het duel tegen Uball wint, dan is een plaats bij de eerste drie in elk geval gegarandeerd. Het team van Richard den Os heeft nog een achterstand qua wedstrijden, maar staat in verliespunten op de eerste plaats.