52-60

Datum: woensdag 16 maart 2016 · 19:30

Pijnlijke nederlaag U24

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft in de aanloop naar de bekerfinale een pijnlijke nederlaag geleden. Uball, een ploeg waar dit seizoen al drie keer van werd gewonnen, was afgelopen woensdag te sterk voor de Leidse ploeg, 52-60. Door deze nederlaag heeft Leiden nog steeds één overwinning nodig om zicht te plaatsten voor de Final Four.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het stellen zonder Siem Willems (blessure), Marijn Ververs (studie), en Adeola Morren (ziek). Zonder deze jongens begon de thuisploeg zwak aan de wedstrijd en dat kon je van Uball niet zeggen. Gevolg was dat het na drie minuten spelen 2-11 stond. Hierna ging het iets beter, maar na het eerste kwart keek Zorg en Zekerheid Leiden tegen een 15-20 achterstand aan. Het tweede kwart ging in eerste instantie iets beter. Zorg en Zekerheid Leiden kwam terug tot 26-27. Maar de laatste minuten voor de rust waren weer voor Uball, dat met een 26-35 voorsprong de kleedkamer op mocht zoeken.

De derde periode was achteraf de enige periode dat de thuisploeg een acceptabel niveau haalde. Beetje bij beetje kwam de ploeg terug en bij 42-41 kwam Leiden zowaar op voorsprong. Toch waren het de bezoekers die door een driepunter met een 42-44 voorsprong het kwart afsloten. Een volgende driepunter zorgde aan het begin van de laatste periode voor 42-47, waardoor de thuisploeg weer achter de feiten aan liep. Zorg en Zekerheid Leiden haakte nog wel aan (48-50 en 50-52), maar de laatste minuten waren voor Uball dat verdiend met een 52-60 overwinning naar Utrecht ging.

“Na Amsterdam, waar wij ook zo begonnen maar nog konden herstellen, zou je denken dat dat onze jongens vandaag wel klaar zouden zijn om te spelen”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Ook met het ook op de bekerfinale van zondag. Maar dat was totaal niet het geval. Wij kwamen om te spelen, zij duidelijk om te winnen en dat is een groot verschil. In deze fase van het seizoen moet iedereen beseffen wat er van ze gevraagd wordt en wat ze moeten brengen, maar lang niet iedereen begrijpt dit. Wij missen vandaag een paar spelers die belangrijk voor ons zijn, maar dat is geen excuus. Ik hoop dat we zondag met een andere instelling gaan spelen, anders zijn we kansloos in Weert.”