64-57

Datum: zondag 14 februari 2016 · 18:00

U24 wint in matige wedstrijd

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden in winst om weten te zetten. In een matige wedstrijd won de Leidse ploeg met 64-57.

Zonder de U18-spelers Marijn Ververs, Calvin Poulina en Twan Polman en ook nog steeds zonder Floris Versteeg en Jelle van Heijningen begon de thuisploeg niet goed aan de wedstrijd. Verdedigend was het niet goed, aanvallend slordig en de ploeg uit Leeuwarden mocht in het eerste kwart maar liefst negen aanvallende rebounds pakken. Leiden pakte er zelf geen een. Gevolg was dat Zorg en Zekerheid tegen een 11-18 achterstand aankeek na tien minuten basketbal.

Het tweede kwart was een stuk beter. De intensiteit in de verdediging ging omhoog, in de rebound ging het een stuk beter (negen aanvallende tegen twee) en ook aanvallend ging het iets beter. Het tweede kwart werd gewonnen met 17-5, waardoor de ploegen met de stand 28-23 de kleedkamers opzochten.

Wie dacht dat Zorg en Zekerheid Leiden daarna wel door zou gaan, kwam bedrogen uit. Het bleef moeizaam gaan bij Leiden. In de rebound ging het nog steeds niet goed en ook de rest ging niet geweldig. Toch was de voorsprong aan het eind van de derde periode iets opgelopen: 48-37.

In de laatste periode kwam Aris snel terug tot 50-45 en met nog iets meer dan twee minuten te gaan, stond het 56-52. Door twee driepunters van Siem Willems en een lay-up van Sjors Bootsman wist Zorg en Zekerheid Leiden toch de winst binnen te halen: 64-57. Hierdoor blijft het team bovenaan staan in de Dutch Talent League.

Coach Richard den Os was niet te spreken over het spel van zijn ploeg. “Waarschijnlijk dachten veel spelers dat we dit wel even zouden gaan winnen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Normaal gesproken winnen we het reboundend, maar vandaag was dat onderdeel dramatisch. Zij pakken er zeventien aanvallend en we verliezen aan beide kanten van het veld. Verdedigend was het ook niet best en aanvallend maakte we veel verkeerde keuzes. Eigenlijk is het enige positieve dat we winnen.”