73-67

Datum: zondag 6 maart 2016 · 14:00
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

Verlies voor U18 in Zwolle

Voor het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden stond afgelopen zondag nog een inhaalwedstrijd op het programma van de eerste helft van de competitie. Tegenstander was Landstede Zwolle dat na een gelijk opgaande wedstrijd ervoor zorgde dat de punten in Zwolle bleven: 73-67.

De teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Via een 9-6 achterstand is het toch Zorg en Zekerheid Leiden dat het eerste kwart winnend afsluit: 18-20. Zwolle is een ploeg die altijd heel stevig speelt en zeer hard werkt. Het is zaak dat de bezoeker hierin meegaan. Dat lukt tot aan de rust goed en met een onvervalste score in het (rust)fluitsignaal is de stand volledig in evenwicht: 34-34.

Tot 38-42 lijkt er weinig aan de hand voor de bezoekers, maar dan zet Zwolle een tandje bij. Via 47-42 wordt het 53-47 bij het ingaan van het laatste kwart. Vervolgens gaat de thuisploeg onverstoorbaar naar 59-50. Er volgen twee scoreloze minuten. Die fase wordt afgewisseld door twee keer een driepunter van beide ploegen. Bij een stand van 62-53 zijn er nog vier minuten te spelen. Zorg en Zekerheid Leiden recht haar rug en met nog 48 seconden te spelen is het 69-65 waarbij een actie van een Leidse aanvaller onterecht bestraft wordt. Uiteindelijk blijven de twee punten in Zwolle: 73-67.

“Zwolle is altijd een pittige tegenstander”, liet coach René Mulder na afloop weten. “We gingen daar bij vlagen goed in mee, maar dit bleek uiteindelijk niet voldoende. Sommige spelers haakten aan, andere spelers hadden daar nog te veel moeite mee. Het is wel zaak dat iedereen in de slotfase van dit seizoen is aangehaakt, want we zullen in de resterende wedstrijden iedereen hard nodig hebben.”