82-61

Datum: zaterdag 12 maart 2016 · 19:30

U18 wint thuis van Wyba

Het Nijmeegse Wyba, dat onder de naam TBG Dragons aan de competitie, is doorgaans een taaie tegenstander. Pas in het derde kwart nam het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden afstand van de tegenstander om uiteindelijk met 82-61 te winnen.

Zaterdagavond is Wyba op bezoek in de Vijf Meihal. De tegenstander staat dan wel in de onderste helft van de stand, maar bleek zowel in de competitie als in de beker een taaie tegenstander te zijn.

De opening is duidelijk voor de thuisploeg. Zowel van ver als dichtbij wordt er gescoord en van 9-5 wordt het na zeven minuten spelen zelfs 20-5. Dan herstellen de bezoekers zich goed en aan het eind van het eerste kwart is het 27-16. Aanvankelijk is het beeld in het tweede kwart hetzelfde: 35-25. Maar de bezoekers schakelen een tandje bij en komen bij rust binnen de marge van tien punten: 37-29.

Wyba komt scherper uit de rust dan Zorg en Zekerheid Leiden, want na twee minuten spelen is de stand 38-36. Verder laat de thuisploeg het niet komen. De verdediging wordt aangetrokken, de aanval loopt goed en met variatie. Van 45-40 is de stand bij het ingaan van het laatste kwart 60-43. Wyba komt dan nog één maal terug naar 64-53, maar dan plaatst de thuisploeg een run. Via 73-53 wordt het zelfs 78-54. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechters klinkt bij 82-61.

"De spelers hebben het met name mentaal goed gedaan vanavond”, complimenteerde coach René Mulder zijn ploeg. “Dinsdag waren tien van de spelers ziek thuis en woensdag nog zeven. We hebben veel kunnen wisselen, wat een van de krachten van dit team is, met deze winstpartij als gevolg. Komende zaterdag staat de krachtmeting tegen het sterke Waterland Basketball op het programma. Het team van coach Mario Bennes staat momenteel met twee punten achterstand op een gedeelde derde plaats in de competitie. Daar zullen we vol aan de bak moeten.”