Datum: zaterdag 19 maart 2016 · 14:30
Team: U18
Locatie: Indoor Centrum, Landsmeer

U18 toont twee gezichten

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden moest zaterdag op bezoek bij Waterland Basketball, de nummer drie uit de competitie. Na een 40-31 achterstand bij rust wist Zorg en Zekerheid Leiden via 60-73 toch de overwinning mee naar huis te nemen.

ZZ mocht zaterdagmiddag op bezoek bij Waterland Basketball in Landsmeer. Deze ploeg van coach Mario Bennes doet het goed in de competitie met een gedeelde derde plaats in de ranglijst. Zorg en Zekerheid Leiden begint slecht aan de wedstrijd en binnen vijf minuten is het 10-2 voor de thuisploeg. Na de time-out van Zorg en Zekerheid Leiden loopt Waterland zelfs door naar 18-4 na zeven minuten spelen. Het kwart eindigt bij 21-10.

Er moet duidelijk iets veranderen in de instelling van de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden en dat lijkt te komen bij 27-25 met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft. Tevergeefs, want er volgt wederom een periode van verslapping aan de kant van de bezoekers. Waterland Basketball profiteert hiervan en loopt via 35-25 uit naar een 40-31 ruststand.

De opmerking dat de verdediging verbeterd moest worden, was blijkbaar niet aan dovemans oren gericht. Zorg en Zekerheid Leiden komt bij 46-46 op gelijke hoogte, maar het is toch de thuisploeg die na drie kwarten een kleine voorsprong neemt: 55-51. In het laatste kwart sluit de verdediging van de Leidse formatie dan eindelijk wel en begint het aanvallend ook te draaien. Op 57-55 plaatst Zorg en Zekerheid Leiden een tussensprint naar 57-73. Uiteindelijk eindigt het duel in 60-73.

“We waren de eerste helft niet scherp en slap bezig”, gaf coach René Mulder na afloop aan. “Gelukkig werd dit in de tweede helft nog gecorrigeerd. De eerste stap is gezet, de komende drie tegenstanders zijn van een nog beter kaliber en dan moeten we vierkwarten lang scherp zijn. Er moeten nog (mentale) stappen genomen worden. Het is aan de jongens om te laten zien dat ze daartoe bereid zijn.”