Datum: woensdag 17 februari 2016 · 20:00
Team: U18
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

U18 wint topper tegen Lokomotief

In een goed gevulde Vijf Meihal werkte het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk af. Een achterstand van twaalf punten bij rust werd in de tweede helft weggewerkt en leverde uiteindelijk een 81-75 zege op.

Zowel supporters van Zorg en Zekerheid Leiden als van Lokomotief vullen de Vijf Meihal. Inzet was de eerste plaats in de rangschikking. Beide teams hadden naar deze wedstrijd uitgekeken en maakten er samen een spannende wedstrijd van. De opening is voor de bezoekers die een 0-5 voorsprong nemen. Vervolgens komt het antwoord van de thuisploeg: 13-5. Daarna komt Lokomotief van zowel afstand als van dichtbij beter door. Na het eerste kwart is de stand 19-22. Tot 26-32 blijft Zorg en Zekerheid Leiden nog in het spoor van de bezoekers, die vervolgens gas geven en bij rust een voorsprong van 12 punten hebben genomen: 35-47.

De tweede helft laat dan in eerste instantie hetzelfde beeld zien tot 40-53. Dan plaatst Zorg en Zekerheid Leiden een tussensprint en begint het aanvallend eindelijk te lopen bij de thuisploeg. Bij 51-58 plaatst de Leidse formatie een 13-0 run, maar Lokomotief geeft niet op en haakt via 64-58 weer aan: 64-64 met nog vijf en een halve minuut te spelen. Weer loopt Zorg en Zekerheid Leiden uit naar 73-65, maar ook dat is (nog) niet voldoende. Met nog twee minuten te spelen is het 74-74. Dan toont de thuisploeg karakter. Van 76-75 wordt de wedstrijd aan de vrije worplijn beslist en bij 81-75 klinkt het laatste fluitsignaal.

“We speelden de eerste helft met de handrem erop. De jongens waren (net als de halve finale voor de beker) gespannen”, gaf coach René Mulder te kennen. “Daar zijn ze in het verloop van de wedstrijd beter mee omgegaan. 47 punten tegen in de eerste helft is natuurlijk veel te veel. Dat heeft de groep de tweede helft veel beter gedaan door Lokomotief slechts 28 punten toe te staan. Komende twee weken is er geen competitie en dat geeft ons de tijd om ons voor te bereiden op de komende tegenstander: in Zwolle tegen Landstede, een team dat, mits compleet, als zeer sterk te boek staat."