59-65

Datum: zondag 14 februari 2016 · 16:00
Locatie: Apollohal, Amsterdam

Nuttige overwinning voor U18

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondag een goede maar vooral nuttige overwinning behaald. In Amsterdam werd het na een 22-31 rust uiteindelijk 59-65 voor de bezoekers.

Bij Apollo Amsterdam was kortgeleden coach Dino Bergens vervangen door Ferry Steenmetz. Een ervaren coach die zowel bij de senioren als de jeugd zijn sporen heeft verdiend en komende zomer voor de tweede keer hoofdcoach is van het Nederlands U20-team.

Zorg en Zekerheid Leiden begon scherp aan de wedstrijd, want na zes minuten spelen was het 1-13 in Leids voordeel. Voornamelijk door vrije worpen slaagde de thuisploeg erin om de schade na één kwart te beperken tot 11-18. Ook in het tweede kwart was het Zorg en Zekerheid Leiden dat de boventoon voerde en middels uitstekend teamspel uitliep naar 16-30. De rust komt dan bij 22-31. In het derde kwart bleef het verschil rond de tien punten hangen; via een kleine sprint van 30-39 ging het toch naar 37-50 als het fluitsignaal voor het laatste kwart klinkt.

In het laatste kwart deed de thuisploeg er nog een schep bovenop. Apollo Amsterdam kwam met nog vier minuten te spelen terug naar 52-56 en zelfs 56-59. Zorg en Zekerheid Leiden liet zich echter niet gek maken en besliste de wedstrijd middels vrije worpen: 59-65.

“Het was vandaag een belangrijke wedstrijd”, hield coach René Mulder zijn pupillen voor. “Apollo speelt met veel energie en daar moet je in meegaan. Met name in het laatste kwart gingen wij hier beter mee om. Veel ploegen zullen het in Amsterdam nog lastig gaan krijgen.”

Veel tijd om na te praten over deze wedstrijd is er niet, want komende woensdag komt om 20.00 uur in de Vijf Meihal de huidige koploper, Lokomotief Rijswijk, op bezoek. Beide ploegen hebben twee keer verloren, maar de bezoekers hebben één wedstrijd meer gespeeld. Dit is een interessante wedstrijd om te zien hoe ver beide ploegen staan.”