96-40

Datum: zaterdag 30 januari 2016 · 19:30

Regelmatige overwinning ZZ U18

In de Vijf Meihal kwam het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden zaterdagavond uit tegen het laaggeplaatste Almonte uit Eindhoven. Na een 44-16 ruststand werd het uiteindelijk 96-40 voor de thuisploeg.

Zorg en Zekerheid Leiden begon scherp aan de wedstrijd. Met name de verdediging zat goed in elkaar, waardoor de bezoekers maar moeizaam aan het scoren toekwamen. Via 9-2 werd het na het eerste kwart 20-5. Opvallend was dan ook dat alle elf spelers al in het veld hebben gestaan zonder dat dit ten koste ging van de intensiteit. Het tweede kwart gaf eenzelfde beeld en via 32-13 werd het 44-16 bij rust.

Het derde kwart gaf aan de Almonte geen ploeg heeft die opgeeft. In deze periode scoorden de bezoekers meer dan de gehele eerste helft: 73-33. Daarna bleek de energie bij Almonte op te zijn, maar de thuisploeg bleef alert spelen. De eindstand kwam bij 96-40.

“Het team heeft zich hersteld van de nederlaag van vorige week in Den Bosch”, constateerde coach René Mulder. “Er was veel energie, inzet en spelvreugde. De komende twee weken (volgend weekend is er geen wedstrijd) zullen gericht zijn op de volgende ontmoeting: de zware wedstrijd uit tegen Apollo Amsterdam.