64-62

Datum: zondag 24 januari 2016 · 14:00
Locatie: Maaspoort, Den Bosch

U18 verliest in spannend duel

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondagmiddag in Den Bosch tegen SPM Shoeters. De Leidse formatie kon geen revanche nemen voor de eerder geleden nederlaag in Leiden. De Bossche ploeg won in een spannend duel met 64-62.

SPM Shoeters was tot nu toe de enige ploeg in de competitie die van Zorg en Zekerheid Leiden had gewonnen. De Bossche topschutter Barda (totaal 28 punten in deze wedstrijd) opent sterk en na twee minuten is het 4-2 voor de thuisploeg. Daarna begint het bij Zorg en Zekerheid Leiden te lopen. Zowel van buiten als van dichtbij wordt er flink op los gescoord en na het eerste kwart is het 9-21 voor de bezoekers. Bij 15-30 plaatst de thuisploeg een 6-0 run en daarna denkt Shoeters de aansluiting te hebben gevonden bij 26-34. Echter, twee scores van Leidse kant volgen, zodat het bij rust 26-38 is.

De tweede helft geeft een ander beeld. De thuisploeg doet er een schep bovenop en verdedigt tegen het randje. In korte tijd wordt het weer een hele wedstrijd: 41-42, maar het is toch Zorg en Zekerheid Leiden dat na drie kwarten de leiding heeft: 44-48. Bij 44-52 lijkt de wedstrijd op slot te gaan, maar niets is minder waar. De bezoekers raken in foutenlast en pas in de negende minuut is daar bij 59-60 het eerste velddoelpunt. In de laatste minuut scoort de thuisploeg snel 61-62 en wordt de laatste Leidse aanval niet in een score omgezet. Dit lukt de thuisploeg wel want met 4,2 seconden op de klok scoort Barda een driepunter en bezorgt daarmee zijn ploeg de winst: 64-62.

“De eerste helft was bij vlagen goed”, meende coach René Mulder. “Dit in tegenstelling tot de tweede helft. We lieten ons de kaas van het brood eten en SPM Shoeters had meer de wilskracht om te winnen. Wij verzuimden eerder de wedstrijd te beslissen en waren niet slim genoeg in de laatste minuut. Al met al een hele leerzame wedstrijd.”