65-80

Datum: vrijdag 20 november 2015 · 21:00
Locatie: Sportcentrum Arcus, Wijchen

U18 bereikt halve finale beker

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finale van de beker. De Leidse ploeg won in de kwartfinale met 65-80 van TBG Dragons. In de halve finale stuit Zorg en Zekerheid Leiden op de winnaar van het duel tussen Rotterdam Basketbal en CSE-Basketbal Academy Zwolle.

Afgelopen vrijdagavond om 21.00 uur stond de kwartfinale wedstrijd gepland tegen mede-eredivisionist TBG Dragons. Drie weken eerder in competitie was Zorg en Zekerheid Leiden U18 de sterkere, echter in bekerwedstrijden is natuurlijk alles mogelijk.

De Leidse ploeg start heel scherp aan de wedstrijd en bij 0-15 is er een time-out nodig van de thuisploeg om het ritme te onderbreken. Dit lukt aardig, want TBG Dragons komt aan het eind van het eerste kwart terug via 18-22 naar 22-27. Het verschil blijft ook in het tweede kwart schommelen tussen de vijf en acht punten in het voordeel van ZZ U18. De ruststand is dan 37-45. Wel staan inmiddels vier Leidse spelers met drie kruisjes achter hun naam.

De breedte van het Leidse team komt goed van pas. Alle twaalf spelers komen aan bod in deze wedstrijd en dragen bij aan het verder uitlopen in het derde kwart: 50-65. De thuisploeg geeft niet op en haakt middels drie snelle scores achter elkaar nog één keer aan bij 61-70 met nog vijf minuten te spelen. Een op tijd genomen time-out zorgt er weer voor dat de bezoekers de controle over de wedstrijd terug krijgen: 61-77. Vervolgens wordt, ondanks stevig aandringen van TBG Dragons, de wedstrijd winnend afgesloten met 65-80.

“We begonnen heel goed aan de wedstrijd”, stelt coach René Mulder. “Maar je weet dat de tegenstander een keer terug gaat komen. Dit hebben wij met de hele groep goed opgevangen. In het laatste kwart drong TBG Dragons nog stevig aan, maar ook dit werd goed gepareerd.”