Datum: zaterdag 7 november 2015 · 20:00
Team: U18
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

U18 verslaat Waterland Basketbal

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft afgelopen zaterdag in eigen huis het sterke Waterland Basketbal verslagen. De pupillen van René Mulder zegevierden in deze topper met 88-66.

Zaterdag was Waterland Basketbal van coach Mario Bennes te gast in de Vijf Meihal. Deze Landsmeerse tegenstander had (net als Zorg en Zekerheid Leiden) pas één wedstrijd verloren. De opening is voor de bezoekers (6-11), maar aan het eind van het eerste kwart komt de stand door een driepunter in de zoemer weer in evenwicht: 20-20. Het tweede kwart wordt er beter verdedigd door de Leidse formatie en na zeven minuten spelen is het 35-25. Vervolgens verslapt de thuisploeg en haakt Waterland bijna aan bij de rust: 42-36.

De tweede helft begint ZZ Leiden scherper aan de wedstrijd en via 50-41 wordt het 66-53 aan het eind van het derde kwart. De laatste tien minuten bouwt de thuisploeg de voorsprong verder uit. De goed leidende scheidsrechter fluit af bij 88-66 in het voordeel van ZZ Leiden.

“Ondanks het slappe begin heeft het team zich goed hersteld”, meende coach René Mulder. “We wisselen goede en slechte fases nog te veel af. We hebben wederom een stapje gemaakt. Zaak is nu dit vast te houden en verder uit te bouwen.”