Datum: zaterdag 31 oktober 2015 · 18:00
Team: U18
Locatie: Arcus Topsporthal, Wijchen

U18 wint lastige uitwedstrijd

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft zaterdagavond in Wijchen in een energievretende wedstrijd opnieuw twee winstpunten in de wacht kunnen slepen. Dragons Wyba werd door de ploeg van coach René Mulder met 58-75 verslagen.

Zorg en Zekerheid Leiden U18 speelde zaterdagavond in Wijchen tegen Dragons Wyba. Deze snelle ploeg met een aantal grote en sterke spelers had het ploegen als Apollo (twee punten verschil) en Den Bosch (één punt verschil) al moeilijk gemaakt, dus de bezoekers zouden gewaarschuwd moeten zijn.

Wyba liet er geen gras over groeien en schoot de startblokken uit. Via 8-1 werd het zelfs 18-10 voor de thuisploeg na zeven minuten spelen. Zorg en Zekerheid Leiden herstelde zich aan het eind van het eerste kwart en na tien minuten spelen was de stand 20-16. Duidelijk was dat de verdediging aangescherpt moest worden. Dit was niet aan dovemans oren gericht, want in het tweede kwart kwam Wyba pas in de slotminuut tot een score, terwijl de Leidse formatie regelmatig het netje wist te vinden: 23-29.

Direct na de pauze liep Zorg en Zekerheid Leiden naar 29-44, maar de thuisploeg gaf niet op: 36-44. Met nog één kwart te spelen, is de stand 39-51. De bezoekers liepen verder uit naar 45-64. Bij 58-75 was de overwinning een feit.

“We begonnen verdedigend niet goed aan de wedstrijd”, erkende coach René Mulder. “Dat hebben we in het tweede kwart stukken beter gedaan. Wyba probeerde met wisselende verdedigingen ons ritme te verstoren. Daar gingen we redelijk mee om. Deze wedstrijd kostte veel energie, maar gelukkig brachten wij dit ook voldoende! Komend weekend is koploper Waterland te gast in de Vijf Meihal. Dat is de volgende graadmeter om te zien hoever we staan.”