79-69

Datum: zondag 6 december 2015 · 15:00

U18 wint thuis van RTC Noord

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag opnieuw het zoet der overwinning mogen smaken. In eigen huis werd RTC Noord na een lastige eerste helft met 79-69 verslagen.

Afgelopen zondag was voormalig Donar-speler Hein Gert Triemstra als coach van het RTC Noord te gast in de Vijf Meihal. Het team met acht spelers uit de basketballschool bleek een taaie tegenstander te zijn voor Zorg en Zekerheid Leiden. Het eerste kwart kenmerkte zich door weinig verdedigen en veel rennen en scoren, waarbij de thuisploeg aan het langste eind trok: 27-19.

De gasten uit Groningen lieten vervolgens zien dat men best goed kon spelen en met name van de buitenkant (totaal acht rake drietjes) nam men brutaal de leiding: 30-33. Vervolgens werd er iets beter verdedigd door de thuisploeg waardoor de ruststand kwam bij 44-39.

Tot 58-52 bleven de ploegen nog redelijk bij elkaar, maar halverwege het laatste kwart liep Zorg en Zekerheid Leiden U18 uit naar 74-54. RTC Noord gaf niet op en kwam vervolgens nog terug tot 76-67, waarna bij 79-69 het eindsignaal klonk.

“We waren niet scherp vandaag”, oordeelde coach René Mulder. “We kregen te veel punten tegen en werden keer op keer verslagen in de één tegen één. Dan kom je vanzelf in de problemen. Bepaalde fases in de wedstrijd gaat het dan wel goed en nemen we ook direct afstand. Komende zaterdag komt Basketball Academy Limburg, de koploper op bezoek. Dan zullen we 40 minuten scherp moeten zijn.”