70-55

Datum: zaterdag 12 december 2015 · 20:00
Locatie: Vliethorst, Voorschoten

U18 wint na zware strijd

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden trad afgelopen zaterdag aan tegen de Basketbal Academy Limburg, ook wel bekend onder de naam RTC Limburg. Zorg en Zekerheid Leiden was met 70-55 te sterk voor de koploper.

In Voorschoten is zaterdagavond de Basketball Academy Limburg op bezoek bij Zorg en Zekerheid Leiden. Deze ploeg met als coach Radenko Varagic, een talententrainer van Rode Ster Belgrado, staat bovenaan in de competitie, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De bezoekers starten scherp aan de wedstrijd en nemen middels 11-13 een voorsprong aan het eind van het eerste kwart: 14-17. De thuisploeg oogt wat gespannen en laat zich bovendien de kaas van het brood eten. Tot 18-21 staan de bezoekers op voorsprong, maar dan wordt het startsein gegeven voor een goede Leidse periode. Met sterk samenspel komt de rust bij 32-29.

In het begin van de tweede helft is bij 36-26 het verschil tien punten, maar B.A.L. geeft niet op en komt terug naar 36-30. Een paar intercepties door Zorg en Zekerheid Leiden zorgen ervoor dat het laatste kwart komt bij de stand 53-38. De thuisploeg loopt middels goed verzorgd basketbal verder uit naar 62-38. Dit ondanks de wisselende verdedigingsvormen van de bezoekers. In de laatste vijf minuten wordt er volop gewisseld aan beide kanten en bij 70-55 fluiten de goed leidende scheidsrechters voor de laatste keer.

Coach René Mulder: “We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd en als ploeg weet je dat dit moet veranderen als je kans wil hebben tegen deze goede tegenstander. Dat moment kwam wel halverwege het tweede kwart en dat initiatief gaven we niet meer uit handen.”

Op zondag 20 december speelt het U18-team van Zorg en Zekerheid de laatste wedstrijd van 2015 tegen Harlemlakers. “Dit is ook een team waar elke tegenstander het lastig tegen heeft. De mannen zijn gewaarschuwd.”