58-86

Datum: zondag 20 december 2015 · 11:00
Locatie: Calandhal, Amsterdam

Regelmatige overwinning voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft het jaar 2015 afgesloten met een overwinning. In een vroege zondagochtendwedstrijd werd Harlemlakers met 58-86 verslagen.

Zorg en Zekerheid Leiden U18 speelt op zondagochtend om 11.00 uur de laatste wedstrijd van 2015 in Amsterdam tegen Harlemlakers. Op papier wellicht een minder sterke tegenstander, maar juist in de thuishal kan Harlemlakers vaak voor een verrassing zorgen.

De bezoekers beginnen niet scherp aan de wedstrijd en komen na vijf minuten spelen achter te staan met 8-6. Opvallend is dan dat de thuisploeg één gewoon velddoelpunt heeft gescoord en de rest uit vrije worpen. Zorg en Zekerheid Leiden wisselt er flink op los, waardoor er beter grip op de wedstrijd komt. Via 11-22 wordt het 19-28 na één kwart spel. De thuisploeg heeft dan al elf vrije worpen gemist.

Het tweede kwart is Zorg en Zekerheid Leiden meer alert in de verdediging en staat Harlemlakers slechts acht punten toe. De ruststand komt dan ook bij 27-46. In het derde kwart lopen de bezoekers uit naar 33-63 en met nog tien minuten te gaan is het 42-68. Een 0-10 run in de eerste vier minuten van het laatste kwart zorgt ervoor dat de wedstrijd definitief gespeeld is. Van 42-78 wordt het uiteindelijk 58-86.

“We begonnen slap aan de wedstrijd, maar pakten het verder wel goed op”, stelde coach René Mulder. “Een ieder kon vol aan de bak en we kunnen met zes spelers in de dubbele cijfers spreken van een ‘team-effort’. Daar waar Harlemlakers het liet liggen aan de vrije worp lijn (19 keer mis), waren wij wel trefzeker: 30 raak uit 34 pogingen! Komende week krijgen de jongens even kerst-rust en daarna beginnen we aan de voorbereiding voor de belangrijke maand januari 2016.”