Datum: zondag 10 januari 2016 · 12:30
Team: U18
Locatie: W.A. Sportcentrum, Groningen

Winst U18 in aanloop naar halve finale beker

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag in Groningen RTC Noord met 54-75 verslagen. Hoewel er gewonnen werd, moet het team woensdagavond (13 januari om 20.00 uur in de Vijf Meihal) een stuk beter spelen om ten koste van Rotterdam Basketbal de finale van het bekertoernooi te bereiken.

De opening was duidelijk voor de thuisspelende ploeg die geleid wordt door Hein Gerd Triemstra: 9-5 na drie minuten spelen. Zorg en Zekerheid Leiden herstelt van deze mindere opening en na het eerste kwart is de stand 17-23 voor de bezoekers. RTC Noord neemt dan het initiatief en ZZ Leiden laat zich de kaas van het brood eten. De scores aan Leidse kant zijn spaarzaam, terwijl de thuisploeg er flink op los scoort. De ruststand, met overigens goed leidende (jonge) scheidsrechters, komt dan bij 36-29 in het voordeel van de Groningse ploeg.

Duidelijk was dat er iets moest gebeuren aan de kant van de bezoekers. Dit herstel komt in het derde kwart. Daar waar RTC Noord spelers aan teveel fouten kwijtraakt, profiteert ZZ Leiden op een goede wijze. De score is na drie kwarten weer volledig in evenwicht: 49-49. Vervolgens trekken de bezoekers de verdediging strakker aan en middels 52-61 wordt het dan uiteindelijk 54-75.

“Deze wedstrijd had duidelijk twee gezichten”, constateerde coach René Mulder. “Daar waar er de eerste helft erg gelaten gespeeld werd, begrepen de spelers in de tweede helft wat er nodig was om de winst mee terug te nemen naar Leiden. Hopelijk zijn de spelers ervan doordrongen dat er tegen Rotterdam Basketbal, tegenstander voor de halve finale beker woensdag om 20.00 in de Vijf Meihal, een stuk beter gespeeld dient te worden.