80-88

Datum: woensdag 13 januari 2016 · 20:00

Verlies U18 in halve finale beker

In een spannende wedstrijd, woensdagavond in de Vijf Meihal, heeft het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden zijn meerdere moeten erkennen in Rotterdam Basketbal. Na twee verlengingen bereikten de bezoekers via een 80-88 overwinning de finale.

Twee gemotiveerde ploegen staan tegenover elkaar op het speelveld. In de competitie ontliepen de teams elkaar maar weinig (ZZ Leiden won de wedstrijd in Rotterdam met 60-63) en het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden. Het eerste kwart is van beide kanten rommelig, maar er wordt wel flink op los gescoord: 24-26 na tien minuten spelen. Via 34-34 halverwege het tweede kwart komt de ruststand bij 37-40 in het voordeel van Rotterdam Basketbal.

Ook in de tweede helft vinden de bezoekers makkelijker de weg naar de basket en van 46-50 wordt het 48-58 na drie kwarten. Dan begint het bij ZZ Leiden te lopen en langzaam maar zeker kruipt de thuisploeg dichterbij. Van 53-60 wordt het zelfs 68-66 met nog drie minuten te spelen. Na wat slordigheden aan Leidse kant staat het met nog één minuut te spelen 68-72. Een goede score in de zoemer van het eindsignaal zorgt voor een gelijke stand 72-72.

In de eerste verlenging loopt Rotterdam direct uit naar 72-77, maar ZZ Leiden toont karakter en komt terug naar 77-77. Tijd voor de tweede verlenging. Daar neemt Rotterdam weer de leiding 77-82 en bij 80-84 komt de thuisploeg in tijdnood. Stop de klok levert dan alleen vier benutte vrije worpen op voor de bezoekers, waardoor de eindstand komt op 80-88.

“We hebben hard gewerkt met z’n allen en gaven niet op”, stelde coach René Mulder na afloop. “Rotterdam was trefzekerder en wij lieten elf vrije worpen liggen. Ook waren er te weinig spelers die hun normale niveau haalden. Laat dit een leer zijn voor de komende competitiewedstrijden, beginnend komende zaterdag om 17.30uur in de Vijf Meihal tegen….. ja wederom Rotterdam Basketbal.”