74-83

Datum: zaterdag 9 april 2016 · 17:30

U18 plaatst zich voor play-offs

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de play-offs. De Leidse ploeg ging in eigen huis na een 46-44 ruststand met 74-83 onderuit tegen Landstede Basketbal. Omdat de concurrentie ook verloor, is de Leidse ploeg zeker van deelname aan de play-offs.

Het begin van de zaterdagmiddag gespeelde wedstrijd is voor de thuisploeg. Via 8-3 loopt Zorg en Zekerheid Leiden uit naar 16-9. De bezoekers komen dan in hun ritme en na tien minuten spelen is het 24-22 voor de thuisploeg. Ook in het tweede kwart houden de ploegen elkaar goed in evenwicht tot 29-28. Daarna loopt de thuisploeg uit naar 39-30. Door veel vrije worpen voor Landstede zijn de ploegen bij rust weer bijna in evenwicht: 46-44.

Het derde kwart is duidelijk voor de bezoekers die via 49-52 uitlopen naar 59-69 met nog één kwart te spelen. Eindelijk begint Zorg en Zekerheid Leiden in het juiste ritme te komen en toont men durf tegen de Zwolse verdediging. Van 61-72 gaat het via 68-72 naar 72-73 met nog vier minuten te spelen. Een goede verdedigend stop van Zorg en Zekerheid Leiden word echter niet beloond door de scheidsrechters, waardoor Landstede breekt naar 72-75. Daarna is de koek voor de thuisploeg op en winnen de bezoekers met 74-83.

“We hebben hard gewerkt vandaag”, constateerde coach René Mulder. “Dit is ook wat we nodig hebben. In de eerste helft hielden de benutte vrije worpen ons in de wedstrijd. Het derde kwart hebben we met teveel respect naar Zwolle toe gespeeld en te weinig lef getoond. In het vierde kwart kwamen we op karakter nog wel terug, maar dit keer was dit niet voldoende.”

Lokomotief staat met 34 punten bovenaan. Daaronder volgen drie ploegen (Landstede Basketbal, BS Weert en Zorg en Zekerheid Leiden) met 30 punten. Komend weekend is het Landstede Basketbal Zwolle tegen Lokomotief en BS Weert tegen Zorg en Zekerheid Leiden, terwijl in de laatste speelronde Lokomotief het in eigen huis opneemt tegen BS Weert. Het is mooi om te zien dat pas op de laatste speelrond beslist wordt welke ploeg op welke play-off plaats eindigt.