92-84

Datum: zaterdag 16 april 2016 · 15:30
Locatie: Boshoven, Weert

U18 verliest na verlening

Je denkt dat je al verloren hebt en zit in de kleedkamer het verlies te verwerken. Dan blijkt er een schrijffout gemaakt te zijn en moet je terug om te verlengen. Het overkwam het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden in Weert. In de extra tijd bleek BS Weert overigens nog steeds te sterk: 92-84.

Drie ploegen (Landstede Zwolle, BS Weert en Zorg en Zekerheid Leiden) staan met 30 punten op de tweede plaats, daarboven bevindt zich Lokomotief met 34 punten. Zondag speelt Zwolle thuis tegen Lokomotief en zaterdag speelde Zorg en Zekerheid Leiden in Weert tegen de Basketball Academy. Genoeg ingrediënten voor een spannend weekend in de U18 eredivisie en dat werd het ook in Weert.

De start van de wedstrijd is voor de Leidse formatie. Van 6-6 wordt het na vijf minuten spelen 9-13. Weert komt dan aanvallend in een flow en wint het eerste kwart met 28-19. Duidelijk was dat de verdediging aangescherpt moest worden en dat was niet aan dovemans oren gericht. Zorg en Zekerheid Leiden plaatst een 10-0 run en na vijftien minuten spelen is het dan 28-29. De ploegen houden elkaar in evenwicht en de rust komt bij 40-40. Ook in het derde kwart doen de ploegen niets voor elkaar onder, maar Zorg en Zekerheid Leiden staat na drie kwarten wel voor 57-59. Dan lopen de bezoekers door naar 63-71.

Met nog twee minuten te spelen bij de stand 74-78 gebeurt er iets raars met het scorebord. Dit verandert naar 75-78. Weert scoort dan snel, terwijl Zorg en Zekerheid Leiden nog maar één vrije worp benut. De eindstand komt na een rommelig uitgevoerde laatste (gemiste) gemiste aanval van de Leidse formatie op 80-79 in het voordeel van de Limburgers.

Althans, dat denkt bijna iedereen. Uiteindelijk blijkt bij controle dat er een schrijffout gemaakt is door de tafel waardoor de ploegen weer uit de kleedkamer konden komen om vijf minuten te verlengen. In deze verlenging is BS Weert fitter en mentaal sterker dan Zorg en Zekerheid Leiden. De wedstrijd eindigt in 92-84 voor de thuisploeg.

“We spelen bij vlagen heel goed basketbal”, constateerde coach René Mulder. “Weer was het eerste kwart verdedigend niet goed. Daarna was het herstel goed. Positief was het spel van Lucas Kruithof, een speler van U16. We hebben een aantal dingen uit kunnen proberen en we hadden in de laatste vijf minuten van de reguliere speeltijd de wedstrijd moeten beslissen.”