61-68

Datum: zondag 4 oktober 2015 · 12:00

U18 verliest eerste thuiswedstrijd

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen niet in winst om kunnen zetten. SPM Shoeters ging er met de 61-68 winst vandoor.

Zondag 4 oktober om 12.00 uur vond de eerste thuiswedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden U18 plaats. De tegenstander was het eveneens nog ongeslagen SPM Shoeters uit Den Bosch. Beide ploegen openden stroef (6-5 na vijf minuten spelen), maar de thuisploeg zat al snel op teveel teamfouten. Daar profiteerde Shoeters van en na het eerste kwart waren het de bezoekers die aan de leiding gingen: 10-15.

Het tweede kwart speelde ZZ Leiden U18 met meer energie, waardoor de ruststand de ploegen bijna in evenwicht bracht: 32-34. Vervelend was wel dat inmiddels vier spelers al met drie persoonlijke fouten op het scorebord stonden.

Ook het derde kwart waren beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd. Na dertig minuten spelen was de stand dan ook 48-50. Tot 50-54 waren er nog volop kansen voor ZZ leiden. Echter, Shoeters plaatste in vijf minuten onder aanvoering van hun center W. Nossik (31 punten totaal) een 13-0 run. Bij 50-67 gaf de thuisploeg nog één keer vol gas en middels een 11-1 in de laatste drie minuten eindigde de wedstrijd in 61-68.

Coach René Mulder: “In die periode van vijf minuten in het laatste kwart stopten we met spelen. Zowel aanvallend als verdedigend liep het toen niet. Shoeters profiteerde hier dankbaar van. We verloren de slag ook in de rebound. Shoeters pakte er twintig meer.”