62-65

Datum: zondag 27 september 2015 · 13:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

Eerste winst voor ZZ U18

Zorg en Zekerheid Leiden onder 18 heeft de eerste competitiewedstrijd met een zege afgesloten. In Rotterdam bleef de Leidse formatie Rotterdam Basketbal met 62-65 voor.

Rotterdam was zondag om 13.00 uur het toneel van de eerste competitiewedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden U18 tegen Rotterdam Basketbal. De thuisploeg neemt direct het initiatief en bij 8-5 is daar de eerste Leidse time-out. Marijn Ververs neemt zijn team dan bij de hand. Via zeven punten van zijn hand is het na het eerste kwart 15-12. Eerst verslapt dan de verdediging en de thuisploeg loopt door naar 19-12, maar dan slaat het momentum over naar de bezoekers. Middels een strakke verdediging plaatst ZZ Leiden een 24-2 run, waardoor de ruststand op 21-36 komt te staan.

In het derde kwart schommelt de wedstrijd enorm: van 26-40 wordt het 32-40. Van 32-49 gaat het naar 39-49 met nog tien minuten te spelen. Het verschil blijft tot vijf minuten voor het einde tien punten (50-60), maar dan zet de thuisploeg een eindspurt in. Met nog 9,8 seconden te spelen is het ineens 62-62 met balbezit voor ZZ leiden. Deze aanval wordt goed uitgespeeld en het is Twan Polman die de verlossende driepunter erin schiet: 62-65.

“Fijn om de competitie met een winst te beginnen”, gaf coach René Mulder na afloop te kennen. “De verdediging was bij tijden goed en ook reboundend kwam we goed door. Het enige wat wij ons kunnen verwijten, is dat wij de wedstrijd niet eerder beslist hebben.”