59-51

Datum: zondag 3 april 2016 · 18:00

U24 wint van Landstede

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden wan afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Landstede. Na een 35-27 voorsprong bij rust won de Leidse ploeg met 59-51. Hoewel er nog een wedstrijd tegen BS Weert ingepland moet worden, is deelname aan de Final Four inmiddels verzekerd.

Door de nederlaag van Weert in Amsterdam twee dagen eerder was de Leidse ploeg al geplaatst voor het spelen van deze wedstrijd al zeker van het spelen in de Final Four. Toch wilde het team graag winnen aangezien het de laatste weken tegen de nodige nederlagen aan was gelopen.

De thuisploeg moest het in deze wedstrijd doen zonder de centers Bas Nelemans en Leratho Biekman. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, al had Zwolle meestal een kleine voorsprong. Het laatste stukje was echter voor Zorg en Zekerheid Leiden en van 10-13 werd het 18-13 aan het eind van de eerste periode. Nadat de thuisploeg op 20-13 was gekomen, plaatste Landstede een 12-0 run om zo een 20-25 voorsprong te nemen. Nu was het Zorg en Zekerheid Leiden dat het momentum pakte en een 15-0 run plaatste: 35-25. De rust werd bereikt bij 35-27.

Na rust kwamen de ploegen in eerste instantie allebei moeilijk tot scoren, maar op een gegeven moment begon Zwolle wel te scoren en kwam het terug tot 41-40. Het laatste stukje was echter weer voor Zorg en Zekerheid Leiden, dat het derde kwart afsloot met een 47-42 voorsprong. Het vierde kwart begon Zorg en Zekerheid Leiden met twee driepunters van Sebastian Brouwer. Zodoende nam de thuisploeg voor het eerst een iets grotere voorsprong. Hierna werd er vooral hard gewerkt en kwamen beide ploeg moeilijk meer tot scoren. Landstede kwam nog iets dichterbij maar verder dan 57-51 kwam het niet en na veertig minuten werd de eindstand van 59-51 bereikt.

“Na de nederlagen van de afgelopen weken was het goed om weer eens te winnen en dan ook nog tegen een sterke tegenstander”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Verdedigend stond het over het algemeen goed. Aanvallend moet het beter. Sommige delen van de wedstrijd bewegen we de bal goed en spelen we goed en leuk basketbal, maar er zijn ook teveel momenten dat we te statisch spelen en de bal niet bewegen. Dat laatste moet beter.”

In de halve finale van de Final Four is hetzelfde Landstede de tegenstander. Nu moet Zorg en Zekerheid Leiden eigenlijk nog de competitiewedstrijd tegen Weert spelen, maar deze wedstrijd kan alleen nog uitmaken of Leiden tweede of derde gaat eindigen. Daarnaast begint de Final 4 al komend weekend. Het wordt dus nog een hele puzzel om te kijken wanneer deze wedstrijden gespeeld gaan worden.