64-60

Datum: vrijdag 25 maart 2016 · 21:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

U24 verliest in slotfase

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen vrijdag de uitwedstrijd in en tegen Rotterdam verloren. Na een sterk begin verloor de Leidse ploeg in de slotfase met 64-60 van Rotterdam Basketbal.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het doen zonder Leratho Biekman, Bas Nelemans en Adeola Morren. Met name door het niet meespelen van beide centers moest er een beetje geïmproviseerd worden. Toch begonnen de bezoekers sterk. De verdediging stond goed en via enkele goede breaks en prima aanvallen nam Zorg en Zekerheid Leiden een grote voorsprong die aan het eind van het eerste kwart tien punten bedroeg: 13-23. Het tweede kwart ging een stuk moeizamer, terwijl Rotterdam Basketbal beter in de wedstrijd kwam. Toch gingen de bezoekers nog wel met een voorsprong de rust in: 33-36.

In het derde kwart bleven de plegen dicht bij elkaar. Aan het eind van dit kwart was het verschil nog steeds drie in het voordeel van de Leidse ploeg. Het laatste kwart bleef het spannend. Het duel kon beide kanten op gaan, maar viel uiteindelijk net de goede kant op voor de thuisploeg: 64-60.

“We begonnen heel goed, maar vielen daarna helaas terug”, constateerde coach Richard den Os. “We waren deze wedstrijd teveel afhankelijk van Siem Willems, Jan Driessen en Floris Versteeg, maar zij hadden al een training bij het eerste team in de benen zitten. Logisch, want dat was voor de voorbereiding op de bekerfinale. Maar omdat de andere jongens niet echt in de wedstrijd zaten, moesten die gasten teveel doen. Daarnaast gaven we teveel aanvallende rebounds weg.”

Komende zondag speelt het U24-team de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De wedstrijd tegen Landstede Basketbal begint zondag om 18.00 uur in de Vijf Meihal.