78-66

Datum: woensdag 23 september 2015 · 20:30
Locatie: Sporthal De Schalk, Willebroek

ZZ Leiden gaat beter draaien

Zorg en Zekerheid Leiden heeft vanavond een nederlaag geleden tegen Kangoeroes Basket Willebroek. Na een ruststand van 39-31 werd het uiteindelijk 78-66 voor de Belgen. Eric Stutz speelde veertien minuten mee en maakte een goede indruk.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het in België nog stellen zonder Rogier Jansen, Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi.

DeRonn Scott, Jan Driessen, Floris Versteeg, Jeroen van der List en Thomas Koenis vormden het startende vijftal. Via een inside score van Koenis en een driepunter van Van der List nam Zorg en Zekerheid Leiden aanvankelijk de leiding: 3-5. Binnen vier minuten gingen Scott en Koenis naar de kant en kwamen Kasper Averink en Bas Nelemans het veld in. Tegen het einde van het eerste kwam maakte Stutz zijn opwachting. De Leidse ploeg sloot het eerste kwart af met een achterstand van vijf punten: 18-13.

In de eerste vijf minuten van de tweede periode liepen de Belgen weg naar een voorsprong van dertien punten: 31-18. Met vier punten op rij van Averink, waaronder een hookshot, brak de Leidse ploeg de ban. Bij rust was de achterstand teruggebracht tot acht punten: 39-31. Averink was in de eerste rondgang al goed voor 10 punten.

Aanvankelijk bleef het gat tussen beide ploegen na rust een punt of tien. Tot halfweg het derde kwart. Van 46-36 kwam Zorg en Zekerheid Leiden door vier punten van Stutz en twee vrije worpen van Van der List terug tot 46-42. Twee driepunters verder was het weer 52-44, maar Zorg en Zekerheid Leiden gaf niet op. Het derde kwart werd afgesloten bij 52-47.

Na een halve minuut spelen in het vierde kwart was het weer gelijk. Stutz liet een bommetje vallen en Scott scoorde uit de fastbreak: 52-52. Het waren in deze fase de Amerikanen die scoorden. Stutz voerde zijn totaal op naar 14 punten en Scott zat inmiddels aan 12 punten. Halverwege het vierde kwart ging Stutz definitief naar de kant. Kangoeroes Basket Willebroek profiteerde razendsnel en bracht de marge weer op tien punten: 70-60. Dat was te veel voor de Leidse ploeg die uiteindelijk met 78-66 ten onder ging.

Assistent-coach Richard den Os zag dat het weer een stukje beter ging met de Leidse ploeg. “Ik vond dat Stutz een goede indruk achterliet.” Zaterdag neemt Zorg en Zekerheid Leiden het in de eigen Vijf Meihal opnieuw op tegen Kangoeroes Basket Willebroek.

Scores: Scott 16 (7 assists), Van der List 15, Stutz 14 (75% schot), Averink 10, Koenis 8, Driessen 2, Versteeg 1 (7 rebounds). Nelemans en Willems kwamen niet tot scoren.